Home Locals Kiruna FF Kiruna FF vann över GUIF med 3-0

Kiruna FF vann över GUIF med 3-0

0
Kiruna FF vann över GUIF med 3-0

Äntligen kan man säga om lördagens match hemma på Lombia… Vi vann mot Gimonäs UIF och tog -säsongens första 3 poängare i serien. Vi spräckte mål nollan framåt och gjorde våra första mål i serien. Vi spikade även igen bakåt och höll första nollan i serien.

Summa -summarum är att det var en härlig dag för fotboll i Kiruna som utspelades under -lördagen och den här gången värmde spelet mer än vädret.
Matchen i sig liknar resultatet, där vi gjorde det som krävdes mot GUIF som inte hade det starkaste laget till sitt förfogande och bara en spelare på bänken!
Trots seger var den inte säker. För första halvlek såg bitvis ut som tidigare matcher där spelet var stiltje dock med en skillnad och det var att vi hade fler offensiva försök. Problemet är att när lägena kommer så har vi haft oskärpa i avsluten och missat klara chanser.

Men i andra halvlek ska allt det här ändras och det som bara funnits under delar av matcher fanns nu under 2a halvlek vilket göra att vi skapar chanser och faktiskt sätter dit dem. Adam Johnson får direkt i början av 2a vända upp och sätta dit det förlösande första målet för oss i serien. Sen rann det på i spelet framåt med nya chanser från kanterna med Allan och speciellt Manne som skapade mycket oreda. Maccen och Lönnen fick även dem trycka dit varsin boll som gav slutresultat 3-0 vilket kändes otroligt skönt för hela laget.
Förutom 3 mål framåt och 3 poäng med oss i ryggen inför nästa match så gjorde vi en bra laginsats framförallt defensivt där vi hjälpte varandra och stängde ytor så det blev svårt för GUIF att skapa någon oro framför Barre i målet. Backlinjen gjorde sitt alla gånger i denna match vilket känns tryggt. Dessutom hade vi en virtuos i -Anders -Mannela på kanten som gjorde sig förtjänt av utmärkelsen Matchen spelare.

Trygghet och fart -behövs för på lördag möter vi serieledarna IFK Kalix på bortaplan och i den form de är nu behöver vi vara på bästa spel-humöret både offensivt och defensivt.

Källa: Kiruna FF