Home News Allmänt Kendamaevent drog storpublik

Kendamaevent drog storpublik

0
Kendamaevent drog storpublik

Snöflingorna dansade och vinden ven. Men det hindrade inte närmare hundra fans att tillbringa eftermiddagen utomhus. Inte när ”Happy Matte” från Spelexperten var på besök och inspirerade
i den nya spelflugan Kendama.

I torsdags besökte Mattias ”Happy Matte” Gladh, från Spelexperten Kiruna för att delta i ett Kendamaevent ordnat av Lekia. Lena Stoor och Birgitta Mickelsson på Lekia berättade att de första fansen börjat köa utanför butiken redan ett par timmar innan eventet skulle starta. När det väl drog i gång fick man flytta spelet utomhus för att alla skulle kunna vara med.
– Så kul att många kom, det här eventet är vårt sätt att ge något tillbaka till våra fina kunder.

Enligt Lena och Birgitta är Kendama det absolut hetaste just nu.
– Vi märkte att intresset började öka i oktober, vid jul tog det fart men senaste månaderna har det varit enormt. Vi får göra beställningar på nya Kendamas nästa varje dag för att möta efterfrågan, berättar de.

Kendaman är en till synes enkel leksak, ett klot, som sitter fast i en hammare med ett snöre, men trixen man kan göra är oändligt många och det visade ”Happy Matte” när han instruerade fansen.

Att se att vanliga träleksaker kan sätta fart på lek- och spellusten är väldigt roligt, tycker Birgitta och Lena på Lekia.
– Det är så kul att ha de här ungdomarna som kunder, de kommer in till butiken och frågar och diskuterar med oss. Vi har verkligen fått lära oss enormt mycket om Kendama och det här spelet den senaste tiden.