Home Locals Kiruna Amatörteater Revy(L)återvinning

Revy(L)återvinning

0
Revy(L)återvinning

– Nyårsrevyn in concert!

Folkets hus, klockan är 18.55. Bakom scenen -vibrerar luften av -spänning och förväntan. Vi har repeterat, laddat och förberett oss i månader. Äntligen ska vi få visa publiken vad vi kan, få dem att skratta, få dem att känna igen sig och kanske få dem att gråta en tår också. Det har blivit dags för premiär!

I år fyller Kiruna Amatör-teaterförening 30 år och därmed har vi också gjort lika många Nyårsrevyer: 30 stycken! Minst en gång om året har vi upplevt exakt den situation som jag beskrev inledningsvis: känslan av att stå bakom scenen inför en premiär, redo och klara, lyssnandes på publikens sorl i salongen. En obeskrivlig känsla av lycka och kaos som blandas inombords. Ett oräkneligt antal sketcher och sånger har skrivits under årens lopp, många är de textförfattare och musiker som har bidragit till att göra våra Nyårsrevyer till de extremt lokala kulturprodukter som de är.

I stort sett allt vi gör är gjort av kirunabor, för kirunabor, om kirunabor, med kirunabor!
Vi är så stolta och tack-samma över att vår publik verkar uppskatta det och fyller salongerna när vi spelar, år efter år. -Publikens uppskattning är vår lön för mödan.

Vi gör förstås mycket annat än bara Nyårsrevyer i vår -förening. Det senaste året har vi haft premiär för inte mindre än 8 olika föreställningar, både inom musik och teater för både barn och vuxna. För att fira vårt 30-årsjubileum, så har det nu blivit dags för premiär nr 9: -Revy-(L)återvinning – Nyårsrevyn in concert!

Det blir en föreställning med mycket sång och musik, men även en hel del teater och andra små roligheter. Torsdag 18:e maj -kommer 70 personer att stå på scenen och bjuda på godbitar från de 10 senaste Nyårsrevyerna.

Det blir magiskt!

/ Annica Henelund, regissör