Home Locals Kiruna FF Kiruna FF segrade med 4-0 mot Heden

Kiruna FF segrade med 4-0 mot Heden

0
Kiruna FF segrade med 4-0 mot Heden
Titta på bollen! Den här gången drog Fredrik Ahlander, Kiruna FF det längsta strået.

Alltid skönt med seger. Tre poäng var oerhört viktigt för att hänga på de andra lagen efter en svag start av serien. En 6:e plats i tabellen efter fem omgångar. Vi har gjort åtta mål de tre senaste matcherna vilket dock kunde ha varit fler med tanke på alla chanser. Det som för tillfället känns säkert är att försvarsspelet sitter då vi håller den andra nollan för säsongen med Simon Ahlnander Barsk i målet. 

Matchen ägde vi från matchminut ett och Heden skapade egentligen ingen riktigt farlig chans på hela matchen. Det enda de kunde hota med var deras hörnor som vi kunde styra undan med ett resolut försvarsspel.

Vårt eget spel flöt på bra matchen igenom där vi rullade boll och tog oss igenom på kanterna med främst Fredrik Ahlander och Anders Mannela, som hotade offensivt hela tiden. Allt detta trots att vår lagkapten Emil Lund fick kliva av i matchens inledning efter en ihop skallning med egen spelare. Smällen var hård och otäck och efter en liten stund kunde han vimsig ledas av planen.
Emil mår efter omständigheterna bra men tyvärr så har ådragit sig två frakturer i ansiktet. Hur länge han är borta är än så länge osäkert. Han kommer att kunna träna men utan “fysiskt spel som kräver kontakt”.

Nu spelade det som tur var ingen roll att El Capitano tvingades utgå i denna match och det som känns tryggt var att Emil Björnström som varit på resande fot länge gjorde ett stabilt inhopp. Förutom dessa två herrar på innermittfältet så hittade vi Felix Omma. Han hade en perfekt roll som lovar mer, där han slet och vann boll och med ett enkelt spel gav lägen för Gibson Bardsley och Adam Johnson. Adam fick göra ett mål och två assist till Gibsons båda mål. Dessa herrar skapade flera chanser och hade en rolig dag på jobbet. Sista målet för dagen var ett självmål av Heden där kaptenen lobbnickade över sin egen målvakt in i mål.

Vi skapade massor av chanser och segern kunde vara större men som tidigare kunde vi inte förvalta alla chanser. Försvarsspelet får tummen upp för en fin laginsats. Vi jobbar för varandra och det får utdelning. Gibson Bardsley framröstades som matchens lirare med sina två mål.

På torsdag har vi nästa match mot Notviken på Tunavallen kl. 14:00. De har startat säsongen bra och ligger före oss i tabellen.

Nästa hemmamatch är på söndag den 28/5 kl. 12:00 mot Umeå FC Akademi.

Välkomna till Lombia!

Källa: Kiruna FF