Home News Näringsliv Brett utbud för den jakt- och fiske­intresserade

Brett utbud för den jakt- och fiske­intresserade

0
Brett utbud för den jakt- och fiske­intresserade
Seved Wiklund

NOLIA SPRINGTIME – Flyt­underkläder varvas med fiskespön och allt jägaren kan tänkas behöva på fritid- och vildmarksområdet. En av utställarna är Thermotic, som uppfunnit flytunderkläder för alla behov.

– Det unika är att flyt­underkläderna är under andra kläder, så det går att välja precis vad man ska ha på sig över, säger Ola Eklund, vd.

Om du ser en person flyta runt i älven vid utställningsområdet kan det mycket väl vara en del av Thermotics demonstration, så dubbelkolla innan du larmar räddningstjänsten! Företaget har utvecklat en rad unika produkter i ett material som ger värme och flytkraft, bland annat i form av långkalsonger och västar.

– Vi kommer att ha ett 20 kvadratmeter stort tält precis vid båtrampen och går ner i älven ungefär varannan timme för att provflyta. Det är ganska kallt i älvvattnet, men det är ytterligare en fördel med de här plaggen att de ger väldigt bra värme. Och har man väl blivit blöt torkar de på bara några sekunder, säger Ola Eklund, vd för Thermotic.

Ett annat företag med stor utställning är Fritid och vildmarksliv i Piteå.

– Vi kommer att fokusera på jaktrelaterade produkter och ha mycket tillbehör, bland annat optik som kikarsikten och handkikare. Sen ska vi även visa upp hur vår skjutbiograf ser ut. Förhoppningen är att locka en del nya kunder till vår jättefina butik och stora e-handel, säger Seved Wiklund, ägare och vd.

Han utlovar också mässerbjudanden på en del produkter.

– Men vi lägger egentligen krutet på att visa vad vi har i butiken och på nätet. Vi har redan kunder från Sverige och Finland som beställer och tror att vi kan träffa många nya på Nolia Springtime, säger han.

Text: Hans L Olofsson