Home Locals Kiruna Karateklubb Dante tog guld i Oki Komodo Cup

Dante tog guld i Oki Komodo Cup

0
Dante tog guld i Oki Komodo Cup
Dante Molin, Kiruna Karateklubb, segrare i Oki Komodo Cup i Göteborg.

Lördag 13 maj arrangerades Oki Komodo Cup i Göteborg. Det är en stor barn- och ungdomstävling i kumite (fighting). Närmare 120 deltagare från hela Sverige samlades för att göra upp om medaljer i ett antal olika klasser. Kiruna Karateklubb åkte ner med ett laddat gäng tävlande, coacher och supportrar.

I klassen Kadett 14-16 år, 50-55 kg pojkar, tog klubben en fin första placering. Dante Molin gjorde mycket bra ifrån sig och vann alla sina matcher. I sista matchen och i striden om guldet mötte han en högre graderad kille som han även mött tidigare på tävlingar. Det var en tuff match, men Dante visade att det var han som ägde den. Det slutade med seger och och ett prestigefyllt guld och en fin stor pokal!

Denna seger betyder mycket för Kiruna Karateklubbs barn och ungdomar. Det motiverar, inspirerar och visar att hård träning ger resultat.

Hela tävlingen var mycket bra arrangerad. Den har några år på nacken och har blivit etablerad som en prestigefylld tävling. Alla deltagare gjorde mycket fina matcher och det märktes på alla att de tränat hårt. Nu är det fortsatt träning och satsning på kommande tävlingar som gäller.

Text och foto: Kiruna Karateklubb