Home News Näringsliv Ta chansen att pröva mikrobryggd öl från två länder

Ta chansen att pröva mikrobryggd öl från två länder

0
Ta chansen att pröva mikrobryggd öl från två länder
Ölprovning på terassen vid Toranda magasin.

NOLIA SPRINGTIME – Totalt sju små bryggerier kommer med sina produkter till ölprovning på terassen vid Toranda magasin. Jukka Auraneva på Toranda World har organiserat evenemanget.

– Det har varit väldigt stort intresse från ­bryggerierna. Vi har till och med börjat snegla på att kanske göra en ölfestival om det är bra intresse från besökarna nu under Nolia Springtime, säger han.

Att små bryggerier startat lite här och var både i Sverige och ­Finland har nog inte ­undgått någon. Och intresset bland befolkningen för att prova öl som smakar annorlunda än de industriella ölsorterna är stort. Och var bättre att göra det än på terassen till den vackra strandrestaurangen Toranda magasin?

– Det är en jättefin ­lokal och lätt att hitta till, säger Jukka ­Auraneva och fortsätter:

– Som det ser ut nu så blir det totalt sju bryggerier som kommer ha sina produkter där, bland andra Tornion Panimo, som startat bryggeri i Lapin Kultas gamla lokaler, och Westerbottens bryggeri. Vi köper också in öl från många svenska små­bryggerier.

Bland många ­bryggerier har det funnits en trend att göra lite alkohol­starkare ölsorter, så till provningen finns glas så små som 15 centiliter.

– Det är meningen att man ska kunna smaka på flera olika sorter. Många av bryggerierna har i alla fall tre eller fyra olika, så det blir ett antal spännande öl att testa, säger han.

Text: Hans L Olofsson