Home Locals Kiruna Golf Golfsäsongen kickstartar

Golfsäsongen kickstartar

0
Golfsäsongen kickstartar
Paul "Palle" Elenius är greenkeeper på Kiruna Golfklubb och har koll på att snön är borta och det går att spela.

Trots ett väder i norra Sverige som nog mer passar för Polarexpeditioner än för att spela golf är golfsäsongen igång i Kiruna – och det med en kickstart. Redan i veckan hålls en nybörjarkurs med rekordstort antal deltagare och veckan efter är det stor tävlingshelg med singeltävlingen Norrfinans Classic på lördag 10 juni och lagtävlingen Volvo World Golf Challenge på söndag 11 juni.

Paul Elenius jobbar som greenkeeper på Kiruna Golfklubb och sköter om golfbanan är i full färd med att iordningsställa allt inför säsongen.

– Vi öppnar alltid banan i Kiruna så fort det är möjligt. När snön är borta och det torkat upp är det bara att gå ut och spela. Förra veckan öppnades hälften av hålen men vi fick ett litet bakslag under helgen med snön som kom. Nu är den borta och resten av banan öppnas också, förklarar “Palle” som han kallas på klubben.

Kiruna golfbana ligger naturskönt invid det gamla gruvområdet vid Tuollavaara.

Många nya nybörjare

I veckan kör Kiruna Golfklubb igång med årets första nybörjarkurs och det är ett rekordstort intresse med upp emot 30 anmälda vilket glädjer Roger Lärkmo som är en av de ansvariga.

– Vi ser fram emot att få träffa massa nya golfkompisar som börjar på nybörjarkursen. Det har numer blivit mycket lättare att ta sitt “Gröna kort” för att få spela. Teorin görs på nätet och sedan går vi igenom lite praktiska gemensamt med gruppen här ute på banan, berättar Roger Lärkmo. Är man intresserad är det bara att ta kontakt med Kiruna Golfklubb eller anmäla sig på vår hemsida.

Tävlingshelgen den 10-11 juni

Helgen 10-11 juni är det premiär för årets tävlingssäsong med tävlingar både på lördag och söndag. Norrfinans Classic och Volvo World Golf Challenge är två riktigt populära tävlingar enligt tävlingsledaren Peder Gidlund. Norrfinans Classic är en singeltävling som spelas på lördagen och som brukar locka många tävlingssugna golfare i början av säsongen. Lagtävlingen Volvo World Golf Challenge är en kvaltävling där vinnarlagen får fortsätta med regionkval och sverigekval mot en hägrande världsfinal på hösten.

– Kiruna har haft många lag som hävdat sig bra både i region- och sverigekval. Vi har även haft representanter i världsfinalen, säger Peder Gidlund. Jag tror att vi kan ha en liten fördel då Kirunas golfbana är ganska utmanande och när man spelar på andra banor kan de upplevas enklare. Passa på att anmäla er till två roliga golftävlingar, avslutar Gidlund.

Webb: www.kirunagolfklubb.se

Kiruna golfbana kommer att hamna invid Kirunas nya centrum och delar av banan påverkas av den nya dragningen av E10:an.

 

 

 

Källa: Kiruna Golfklubb