Home Locals Kiruna Golf Kval till Volvo World Golf Challenge avgjordes i helgen

Kval till Volvo World Golf Challenge avgjordes i helgen

0
Kval till Volvo World Golf Challenge avgjordes i helgen
Sebastian Kasberger och Kurt Lampinen från Eriksson Bil flankerar vinnarna i Volvo World Golf Challenge - Pia Kyrö och Gudrun Engström (Damklassen) och Pentti Rahkonen och Urban Henriksson (Herrklassen).

På söndag 11/6 avgjordes Volvo World Golf Challenge på Kiruna Golfklubb. Vinnare i Herrklassen blev Pentti Rahkonen och Urban Henriksson och i Damklassen Pia Kyrö och Gudrun Engström. Båda lagen går till regionkval i Norrmjöle senare i sommar.

Det var 44 golfare som samlats på Kiruna GK på söndag morgon och skulle kvaltävla i partävlingen Volvo World Golf Challenge. Väderförhållandena kunde inte vara bättre med strålande sol och endast en lätt bris som inte skulle påverka spelet nämnvärt. Däremot var greenerna snabba då gräset inte riktigt hunnit växa till sig så här tidigt på säsongen.

De som bemästrade banan och greenerna bäst var Pentti Rahkonen och Urban Henriksson i herr-klassen (41 poäng) och Pia Kyrö och Gudrun Engström i dam-klassen (32 poäng). Kurt Lampinen och Sebastian Kasberger på Eriksson Bil delade ut priserna och belönade vinnarna med deltagande i Regionskval i Umeå. Vinst där kan leda till Sverigefinal och eventuellt vidare till Världsfinal.

– Jag är så himla GLAAAD, brister Pia Kyrö ut i tacktalet vid prisutdelningen och Gudrun som hon spelat med berättar om att de spelat riktigt bra golf under dagen.

I tävlingsformen bästboll vinner det lag som har lägst handicap om man hamnar på samma poäng.

Resultat Herrklass

1. Pentti Rahkonen och Urban Henriksson, 41 poäng
2. Jörgen och Morgan Svonni, 39 poäng
3. Joakim Fredriksson och Simon Hammar, 39 poäng

Resultat Damklass

1. Gudrun Engström och Pia Kyrö, 32 poäng
2. Anette Wikström och Gunnel Nyberg, 29 poäng
3. Anna Wester och Susanne Mellgren, 28 poäng

Längsta drive: Kenneth Karlsson
Närmast flagg: Niklas Rova

Komplett lista herrar

Komplett lista damer