Home Locals Kiruna Golf Pentti Rahkonen vann Norrfinans Classic 2017

Pentti Rahkonen vann Norrfinans Classic 2017

0
Pentti Rahkonen vann Norrfinans Classic 2017
Nedre raden från vänster 3:a Morgan Svonni, 1:a Pentti Rahkonen, 2:a Jörgen Svonni tillsammans med gänget från Norrfinans.

Det bjöds på fint golfspel i helgen när Pentti Rahkonen vann Norrfinans Classic 2017 före Jörgen Svonni på Kiruna Golfklubb och fick en inskription i det fina vandringspriset.

Norrfinans Classic lockade 37 stycken deltagare och är en uppskattad singeltävling i början på säsongen. Med tanke på hur vädret sett ut i år med snöfall och minusgrader bara för någon vecka sedan så var det väl inte helt klart att det skulle gå att genomföra tävlingen. Men med en värmebölja och banarbetare som gjorde ett jättejobb var golfbanan i bra skick lagom till premiärtävlingen för säsongen.

Det bjöds på fin golf under helgen och bäst spel levererade Pentti Rahkonen som med 96 slag hamnade på 68 slag netto efter reduceringen av handicap.

– Det var ett mycket lyckat arrangemang av Kiruna Golfklubb och glädjande är att intresset för vår tävling fortsätter att öka, berömmer Johan Bergdahl från Norrfinans tävlingspartner till Kiruna Golfklubb.

 

Resultat

1. Pentti Rahkonen, 68 slag
2. Jörgen Svonni, 73 slag
3. Morgan Svonni, 73 slag
4. Peder Gidlund, 76 slag
5. Susanne Mellgren, 76 slag
6. Stefan Tano, 76 slag

Längsta Drive: Samuel Lärkmo
Närmast Flagg: Pentti Rahkonen

Se hela resultatlistan.