Nyförvärvet: “Vi måste dela ut det första slaget”

Nyförvärvet Earvin Morris får tuffaste möjliga start i BC Luleå-linnet.
Han kommer att göra debut mot serieledande Södertälje Kings.
”Jag är riktig exalterad att komma ut och spela med grabbarna”, säger Morris.

Efter ett två veckor långt speluppehåll är det nu dags igen.

Under söndagen ställs BC Luleå mot serieledaren Södertälje Kings på bortaplan. Och förutom att en tuff match väntar så kommer även det amerikanska nyförvärvet Earvin Morris att göra debut.

”Jag är riktig exalterad att komma ut och spela med grabbarna. Jag ska tävla på min högsta nivå och hoppas att vi lyckas vinna”, säger Earvin Morris.

Vilka är dina första intryck av klubben?
”Jag tycker att klubben är riktigt bra. Vi har bra killar i laget. Jag är taggad! Vi har bra kamratskap i gruppen just nu och jag vill bara komma ut på planen”.

Morris själv har inte spelat match sedan i skarven mellan oktober och november.

Efter en dryg veckas träning med BC Luleå har han börjat komma in i grunderna både offensivt och defensivt.

”Jag förväntar mig att jag ska vara aggressiv. Jag vill hålla mig inom lagets ramar och inte försöka göra för mycket, inte forcera. Vara aggressiv, spela mitt spel och gör allt jag kan för att vi ska vinna”, säger han.

Hur är det med flåset?
”Jag har fått tillbaka styrkan i benen. Den här träningsveckan har varit väldigt bra och jag har blivit bättre varje dag. Jag känner mig redo att komma ut och spela på hög nivå”.

I Södertälje Kings finns det massor av offensiva hot som måste kontrolleras. Man har bland annat fyra landslagsspelare i form av Martin Pahlmblad, Alexander Lindqvist, Adam Ramstedt och Valter Lindström.

Lägg sedan till importerna Toni Bizaca, Auston Barnes, Eric Garcia och Eric Adams så förstår ni att det är en grannlaga uppgift som väntar BC Luleå under söndagen.

”Vi har pratat om de flesta av deras spel. Det kommer säkert att bli lite mer under lördagen. Vi känner definitivt att vi har verktygen för att kunna vinna den här matchen”.

Vad kommer krävas för att BC Luleås ska vinna?
”Det är viktigt att vi kommer ut aggressivt. De förlorade senast mot Norrköping så vi vet att de kommer att vara taggade. Vi måste matcha deras intensitet, dela ut det första slaget och se hur de reagerar”.

Uppkast sker klockan 19:34 i Täljehallen under söndagen. Matchen kan ni följa antingen via C More/Sportkanalen eller streama på SBLplay.se

Earvin MorrisInför matchSödertälje Kings

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå