Collins avgjorde dramatisk bortamatch: “Jag lever för de där ögonblicken”

Corban Collins fick sin revansch i Nässjö Sporthall.
Han klev fram i slutminuterna och gav BC Luleå segern med 68-65 mot Nässjö Basket.
”Jag lever för de där ögonblicken”, säger Collins.

Den 9 november 2018 spelade BC Luleå bortamatch mot Nässjö Basket.

Det var, som många gånger förut, en jämn tillställning som avgjorde i slutminuterna. Med sex sekunder kvar att spela hade Corban Collins ett skott för att ge sitt lag segern.

Men han missade.

I dag, 10 februari 2019, fick Corban Collins och BC Luleå sin revansch i Nässjö Sporthall.

”Vi visste att om vi lyckades få ett stopp i försvaret på slutet så skulle vi vinna. Coach pratar alltid om ett särskilt försvar som vi spelar i slutet som är perfekt för att forcera fram steals. Earvin (Morris) gjorde ett jättebra jobb med att stänga av passningsbanorna och stjäla bollen”, säger Corban Collins.

Både BC Luleå och Nässjö Basket visade upp ett starkt försvarsspel under 40 minuter. Det, tillsammans med oflyt, gjorde att det gästande Luleålaget endast satte tre av 27 trepoängare.

Men det som avgjorde söndagens match blev stenhårt jobb – och en enorm vinnarskalle i form av Corban Collins.

När det gällde som mest och bara skiljde några poäng under matchens slutminuter så levererade han ordentligt.

Collins gjorde 13 poäng i den fjärde perioden. Sju av dem kom i rad i det absoluta slutskedet.

”Det är skott som jag tar varje dag. Det är ingen skillnad mot några andra skott jag skjuter. Jag lever för de där ögonblicken. Det är anledningen till att jag spelar basket. Det är anledningen till att jag jobbar så hårt – för att kunna leverera när det gäller som mest”, säger Collins.

Han forsätter:

”Senaste gången vi spelade här missade jag det avgörande skottet. Så jag visste att om jag fick möjligheten att avgöra i dag så skulle jag göra det”.

Med 17 sekunder kvar av matchen låg BC Luleå under med 64-65 och Nässjö Basket hade inkast på offensiv planhalva. Då stal Earvin Morris bollen och blev utsatt för en osportslig foul.

Efter det satte han fyra raka straffkast och spikade slutresultatet – seger med 68-65 för BC Luleå.

”Det är väldigt skönt att kunna vinna en sådan här match. Det visar tecken på att vi är ett bra lag. Vi hittar vägar att vinna även fast vi inte skjuter bra och i vissa matcher kommer det att vara så. I de lägena måste man fortsätta att jobba och lista ut ett sätt att vinna”.

Var det inställningen och intensiteten som avgjorde matchen?
”Det var det som gjorde att vi förlorade i fredags. Vi ville se till att vi kom ut och spelade hårdare än vår motståndare under majoriteten av matchen. Det gjorde att vi tog oss över guppet och kunde klämma fram en seger”.

Corban Collins slutade på 22 poäng i segern över Nässjö Basket. Han blev även BC Luleås bäste returtagare med totalt nio stycken.

Matchfakta

Nässjö–Luleå 65–68
(13–14, 18–18, 16–15, 18–21)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 22, Earvin Morris 16, Denzel Andersson 13, Tavarius Shine 9, Thomas Massamba 4, Robert Gilchrist 3, Tim Kearney 1.

Poänggörare, Nässjö Basket: Marquis Jackson 21, Abdou Medjedoub 11, Felix Terins 10, Dartaye Ruffin 8, Franklin Williams 6, Facundo Zarzate 5, Tomas Fernandez 4.

Klicka här för att se fullständig statistik.

Corban CollinsMatchNässjö Basket

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå

BC Luleå är en av Sveriges elitklubbar i basket med en framgångsrik historia och en ny spännande era framför sig.