Arctic Group

Idag säger vi hej till vårt medlemsföretag Arctic Group AB 🧡🙌

Vilka är ni och vad gör ni?
– Arctic Group är ett av Norrlands största privatägda IT-konsultföretag. Vi hjälper våra kunder med digitalisering så att de kan erbjuda effektiva och tillgängliga tjänster, oftast inom områden som Identity Access Management (IAM/IGA), Atlassian-portföljen (Confluence, Jira m.fl.), systemintegration, systemutveckling och systemförvaltning. Vi utvecklar systemen som bara måste fungera – dygnet runt, året runt – för att skapa det vi kallar IT-förlitlighet.

– Vi är en trygg arbetsgivare med utmanande uppdrag för kunder som Telia, MAX Burgers, Vattenfall, Metria och Tullverket, för att nämna några. 2016 firade vi 20 års-jubileum. Med tanke på hur mycket som hänt inom vår värld sedan vi startade, lägger vi stort fokus på kompetens- och teknikutveckling för att möta de kommande 20 åren. Detta genom satsningar på områden som kraftigt påverkas av digitaliseringen.

– Vi är unika i våra fokusområden, som exempel kan vi nämna att vi är en av tre Atlassian Gold Partners i Sverige, och den enda norr om Stockholm. Ett annat område vi valt att fokusera på, och där vi besitter lång erfarenhet är IAM, där är vi partner med både RSA och Omada som är två stora aktörer i området.

– Idag är vi ca 50 medarbetare vid vårt kontor i Luleå. Våra uppdrag finns idag framförallt i Sverige och övriga Norden, till viss del även i Baltikum.

Varför har ni valt att bli medlemmar i Luleå Näringsliv?
– Det var aldrig en fråga om att inte vara medlem. Självklart är det viktigt för oss att kunna vara med och påverka i den region som vi själva verkar i. Där fyller Luleå Näringsliv en otroligt viktig funktion och tillsammans med andra branschkollegor kan vi skapa bättre förutsättningar för oss alla tillsammans. Vi gillar att samarbeta!

Läs mer på www.arcticgroup.se