Hon får Kent Brodins Ledarstipendium 2018

Här är den unga ledaren som får ta emot Kent Brodins Ledarstipendium 2018.
Emma Eriksson som är tränare för Luleå Stars och Hökens flickor födda 2005.
”Det är verkligen smickrande”, säger hon.

2013 lämnade basketprofilen Kent Brodin oss hastigt.

För att hedra hans minne beslutade BC Luleå, Luleå Basketcentrum och Brodin-familjen att skapa ”Kent Brodins Ledarstipendium” som varje år delas ut till en basketledare i Norrbotten.

2018 delas stipendiet ut till Emma Eriksson. Emma är assisterande tränare för Luleå Stars i basketettan, för Hökens flickor födda 2005 och även engagerad i regionlagsverksamheten.

”Det känns så himla roligt att faktiskt bli uppmärksammad för något som man gör för att det är roligt. Det är kul att utveckla spelare som är på väg uppåt både i lite lägre ålder och även att få coacha lite äldre som ändå fortfarande är ungdomar. Det är verkligen smickrande”, säger Emma Eriksson.

Stipendiesumman uppgår som vanligt till 25 procent av ett prisbasbelopp. I år innebär det 11 625 kronor.

Vad ska du göra med pengarna?
”Familjen höll det här hemligt så jag blev väldigt överraskad (skratt). Men damlandslagets EM i Lettland ligger faktiskt nära till hands. Det hade varit en väldigt häftig upplevelse”.

Bakgrund
1968 fick basket-Luleå sitt kanske bästa nyförvärv någonsin. Då kom 20-årige Kent Brodin som spelare till Gammelstads herrlag. Dåtidens elitlag blev sedermera Plannja Basket och numera LF Basket. Efter sin aktiva spelarkarriär blev Kent tränare i Plannja Basket.

Han var klubben trogen under alla år och har utfört många olika ledarsysslor under dessa 45 år. Dessvärre måste vi konstatera att Kent avled i augusti 2013 och han lämnar ett stort tomrum efter sig. Kent har också under många år verkat för ledarutbildningen inom svensk basket.

För att hedra Kents minne har BC Luleå, tillsammans med Luleå Basketcentrum och familjen Brodin, beslutat att dela ut ett ledarstipendium varje år till en basketledare i Norrbotten.

Ändamål
Stipendiets ändamål är att främja norrbottnisk basketboll genom ett årligt stipendium till ledare och instruktörer för deras vidareutbildning.

Stipendiesumma
Den årliga stipendiesumman ska uppgå till 25 procent av ett prisbasbelopp.

Ansökningsförfarande
Stipendiet kan sökas av förening eller enskild inom Norrbottens Basketbollförbund.

Tidigare stipendiater

2014 – Niklas Olsson.

2015 – Jan Johansson.

2016 – Lars Mikkelsson.

2017 – David ”Keso” Nilsson.

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå