Kapten Kearneys jättematch gav ny seger

Lagkapten Tim Kearney levererade säsongens bästa insats.
Då lyfte han sitt BC Luleå till storseger i kvartsfinal tre mot Jämtland Basket.
”Det var fantastisk stämning här och jättekul att spela”, säger Kearney efter vinsten med 110-80.

Inför kvartsfinal tre var det 1-1 i matcher mellan BC Luleå och Jämtland Basket.

Det var ingen hemlighet att söndagens möte skulle bli extremt viktigt. Och då kom hemmalaget ut och levererade en kanoninsats.

Jämtland ledde med två poäng efter tio spelade minuter – men sedan tog BC Luleå över fullkomligt.

”Jättebra match och jättekul att publiken kom i dag också. Det var fantastisk stämning här och jättekul att spela”, säger lagkapten Tim Kearney.

1910 personer letade sig till Luleå Energi Arena och fick bevittna en ordentlig uppvisning från kapten Kearney och hans lag.

BC Luleå vann den andra perioden med 34-16 tack vare en fantastisk defensiv insats som öppnade upp anfallsspelet.

Den ledningen behöll man, utökade och vann efter 40 spelade minuter med hela 110-80. Nu har BC Luleå tagit ledningen i kvartsfinalserien med 2-1.

”Jag tror att vår defensiv var bättre än de första matcherna. Jämtland gör ändå 80 poäng men vi vet att de är ett väldigt starkt offensivt lag. Men jag tycker att vårt anfall kommer från försvaret”, säger Kearney.

Ovan nämnde Tim Kearney var definitivt planens gigant i segern. Han levererade imponerande 24 poäng, åtta returer och fem stulna bollar för sitt BC Luleå.

”Det känns så klart bra. Men jag tycker att det är så vårt lag fungerar – vi har många som kan göra poäng. I dag var det min tur att göra mycket. Men vi har Tavarius (Shine) och Denzel (Andersson) som båda gör 20. Det är fantastiskt kul”, säger han.

Hur har du gjort för att plocka fram säsongens bästa insatser nu i slutspelet?
”Jobbat hårt (skratt). Jag vet inte vad som är skillnaden. Jag tycker att vi gör det väldigt bra som lag i dag och det är kul att spela”.

Redan på tisdag väntar kvartsfinal fyra nere i Östersunds Sporthall. BC Luleå reser ned under måndagen och förväntar sig en tuff tillställning.

”Det kommer att bli en väldigt tuff match. De kommer att spela för sin säsong och kommer att komma ut hårt. Det gäller att komma ut med samma energi som i dag – och lite till”.

Matchfakta

BC Luleå–Jämtland Basket 110–80
(25–27, 34–16, 26–15, 25–22)

Poänggörare, BC Luleå: Tim Kearney 24, Tavarius Shine 20, Denzel Andersson 20, Corban Collins 17, Thomas Massamba 13, Daniel Hansson 11, Anton Kobylak-Berglund 3, Robert Gilchrist 2.

Poänggörare, Jämtland Basket: Nicholas Paulos 14, R.T. Guinn 13, Evariste Shonganya 12, Adam Rönnqvist 10, Andrew Smith 10, Teyvon Myers 8, Daniel Johansson 6, Oliver Gehrke 5, Gustav Hansson 2.

Publik: 1 901.

Klicka för att se fullständig statistik.

Jämtland BasketMatchSlutspelTim Kearney

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå

BC Luleå är en av Sveriges elitklubbar i basket med en framgångsrik historia och en ny spännande era framför sig.