Matchboll i fjärde kvartsfinalen: “Måste kunna offra sig”

En aggressiv och bra start är nyckeln på bortaplan mot Jämtland Basket.
Det ska ge BC Luleå vinst under tisdagen – och en plats i semifinal.
”Vi måste hålla emot och spela vår basket”, säger guarden Thomas Massamba.

Kvartsfinal tre blev allt vad BC Luleå kunde önska sig.

Efter en jämn start drog Luleålaget ifrån och kunde till slut vinna med förkrossande 30 poäng. Det innebär att BC Luleå nu leder med 2-1 i kvartsfinalserien mot Jämtland Basket.

”Det är så det är i slutspelet. Ett lag kan vinna med 20 ena matchen och förlora med 20 i nästa. Jag tycker att publiken var fantastisk. Det går rykten om att publiken är lite bortskämd i Luleå och dyker upp först i semifinalerna. Men i går tycker jag att Luleåfolket kom ut och hjälpte oss”, säger guarden Thomas Massamba.

Vad funkade bra spelmässigt?
”Vi rör bollen och spelar försvar. Vi spelar det försvar vi behöver spela och tar bort deras styrkor. Vi spelar basket och det var inte stillastående. Det var många som fick ta skott och då är vi svårslagna”.

Under tisdagen väntar kvartsfinal fyra nere i Östersunds Sporthall. Det innebär att BC Luleå har matchboll – och för att lyckas vinna tror Thomas Massamba att starten kan bli direkt avgörande.

”Starten blir jätteviktig för oss. Deras publik är också väldigt bra och de vet om att det är ’do or die’ för dem nu. De kommer att komma ut aggressivt, tror jag. Vi måste hålla emot och spela vår basket”, säger Massamba.

Vad drog vi för lärdomar av segern senast?
”Laget före allt. Man måste kunna offra sig. En stor eloge till vår kapten Tim Kearney som haft en fantastisk serie hittills. Vi hoppas att han fortsätter att spela så här”.

Tisdagens match börjar klockan 20:04 i Östersunds Sporthall. Ni kan som vanligt streama den via SBLplay.se

Vid seger kommer BC Luleå att bli klart för semifinal mot Södertälje Kings. Vid förlust väntar en femte och avgörande kvartsfinalmatch på hemmaplan under fredagen 5 mars.

Inför matchJämtland BasketSlutspelThomas Massamba

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå

BC Luleå är en av Sveriges elitklubbar i basket med en framgångsrik historia och en ny spännande era framför sig.