Klubbdirektören om säsongen – och BC Luleås framtid

I fredags tog säsongen slut i kvartsfinal för BC Luleå.
Här berättar klubbdirektör Lars Mosesson om det tidiga slutet, säsongen i stort och ger sina tankar inför framtiden.

Hur tänker du kring att åka ut i kvartsfinal?
”Det har hänt förut men är ingenting som är roligt. Man vill gärna vara med längre än till kvartsfinal – så är det”, säger Lars Mosesson.

Varför åkte BC Luleå ut i kvartsfinal?
”Sett över hela säsongen så har vi varit lite ojämna. Men med några få omgångar kvar av grundserien hade vi chansen att nå en andra plats. Vi slutade ändå fyra till slut och fick möta Jämtland. Det är en klubb som har någonting på gång. De hade aldrig passerat en kvartsfinal tidigare och så helt plötsligt får de möta oss och får chansen att slå ut oss. Det måste man lyfta på hatten för – och Jämtland ’cred’ för att de lyckades”.

Säsongen i stort, då? Du nämner ojämnhet.
”Det är jag helt övertygad om att det beror på skadefrekvensen som vi haft i laget. Jag tror att vi har haft tre hjärnskakningar, en meniskskada, en korsbandsskada och en bruten tumme på nyckelspelare. Skador har man alltid men att ha så extremt mycket skador som vi haft i år är lite otur. Annars hade säsongen kunnat se lite annorlunda ut”, säger han.

Vad har vi dragit för lärdomar av den här säsongen?
”Det är svårt att göra något åt skadorna. Men man ska veta att sådant här kan hända. Om man får så många skador måste man kunna spela i den situation som man befinner sig i. Vi kanske var lite upp och ned under året och alla spelare lyckades inte klaffa exakt samtidigt särskilt många matcher”.

Är det något som vi hade kunnat göra annorlunda?
”Det är lätt att sitta och säga det efteråt. När vi gjorde dessa saker så kändes det inte som att vi hade kunnat göra något annorlunda. Efteråt kan man kanske spekulera kring det men jag ser ingen anledning att göra det”.

Hur tänker du framåt nu?
”Jag kände att vi hade ett lag som var älskat av publiken och hela länet. Det var en otroligt bra grupp, stark och bra människor rakt igenom. Det är sådana spelare vi vill ha i vår klubb. Vi vill självklart bygga något runt dessa spelare. Sen hur många som blir kvar – det vet man inte. Det är inte bara vårt beslut utan även deras”.

”Vi är jättenöjda med gruppen som vi haft. Jag tycker faktiskt att de var värda att nå lite längre än vad de lyckades göra”.

Har du någon idé om hur du tänker kring lagbygget för nästa säsong?
”Sedan vi blev utslagna är det klart att man haft ett antal laguppställningar i huvudet. Det är för tidigt ännu i dag att säga vilka det ska vara. Nu ska vi i alla fall se till att ha ett snack med alla våra spelare som är kvar. Vi kommer att ha ett prat med våra coacher nu på onsdag också”.

Lars Mosesson vill ge en eloge till BC Luleås funktionärer, fans, servicemännen i Luleå Energi Arena, vår fantastiska Live-restaurang – och inte minst sponsorerna.

”Luleå är en fantastisk stad och Norrbotten ett fantastiskt län när det kommer till att ställa upp för elitidrott. Det är inte bara vi som finns utan även Luleå Baskets damer, Luleå Hockey som når framgångar och många andra. Jag vet att företagen gör en enorm insats för att vara med inom idrotten. Jag tror att företagen gör detta för att de får någonting tillbaka utifrån det vi gör för länet”.

Han fortsätter:

”Våra samarbetspartners sätter nivån på laget och var vi kommer att befinna oss. Utan deras medverkan skulle inte vår förening vara någonting”.

Är det något du vill tillägga?
”Jag tycker att vi kan ge en eloge till Jämtland Basket på herrsidan och Högsbo på damsidan. Det är två klubbar som verkligen vill någonting inom svensk basket”.

Vilken klubb tror du vinner SM-guld i år?
”Jag tycker att det vore kul om Borås kunde ta nästa steg, gå till final och vinna ett guld. Det vore bra för sporten”.

Lars MosessonSlutspel

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå

BC Luleå är en av Sveriges elitklubbar i basket med en framgångsrik historia och en ny spännande era framför sig.