Villgot satsar på personligare konferenser

Camilla Isaksson, verksamhetsledare på Villgot jobbar med event och konferenser.

LULEÅ De sju olika konferenslokalerna i Bryggeriet i Luleå har använts flitigt sedan färdigställandet i höstas. Under våren har bokningarna stadigt ökat och bakom framgångarna ligger flera faktorer.

– Vi har fantastisk mat, vi skräddarsyr lokalerna efter kundernas behov och har en väldigt avslappnad atmosfär, säger Camilla Isaksson, verksamhetsledare på Villgot.

 Festmust, Portello, Solo, Siddni, Champis, Sydapelsin och Nord­kalott är namn på några av det gamla Luleå-­bryggeriets mest omtyckta drycker. Nu används de också till de sju olika konferensrummen i bryggeriets gamla lokaler.

Rummen, som rymmer mellan två och 80 gäster, har alla ett personligt uttryck. Trä blandas med stål och läder i inredningen, som är olika från rum till rum.

– Målet har hela tiden varit att skapa en unik och personlig konferens­anläggning med en avslappnad atmosfär, säger Camilla Isaksson, som tillträdde som verksamhetsledare för Villgot lokal & mat i april i år.

– Vi vill att lugnet ska infinna sig redan när gästerna tar de första stegen in i lokalen, så vi har jobbat mycket med detaljerna, så att det ska kännas hemtrevligt, fortsätter hon.

Konferensgästerna möts bland annat av levande ljus, lugna färger och naturmaterial.

– Det har tagits emot på ett väldigt bra sätt av gästerna. Precis som vi vill är det många som berättar om att de känner sig avslappnade, och det hjälper inte minst med att skapa bra samtal. Det blir en naturlig miljö för samtal, säger Camilla Isaksson.

I Bryggeriet finns också en stor eventdel, som rymmer upp till 200 platser, och en stor ljusgård, där många av konferens­gästerna fikar.

Bryggeriet ligger vackert nära Bergnäsbron i Luleå.

– En fördel med att ligga lite i utkanterna av centrum är att det är mindre risk att folk vill smita iväg under lunchen för att uträtta saker. Det är mindre här som drar i människor, utan att det för den skull är svårt att ta sig hit, säger Camilla Isaksson.

– Och det är också ­något unikt att kunna sätta sig på vår verandra med kaffekoppen och titta ut över älven och Bergnäsbron, avslutar hon.

Källa: Bryggeriet / Villgot