Driving rangen är öppnad på Luleå Golfklubb

Daniel Karlsson, Luleå GK en av flera golfare som börjar hitta svingen igen efter en lång vinterdvala.

Det har varit ovanligt varmt i Norrbotten senaste tiden och det har gjort att man kunnat öppna Driving rangen på Luleå Golfklubb redan till 1 maj. Många golfare tar tillfället i akt och kör igång golfträningen för det dröjer några veckor till själva banorna öppnar men suget efter att spela golf är stort i Luleå enligt Adam Wozniak klubbchef på Luleå golfklubb.

– Det är alltid mycket bilar på parkeringen när vi öppnar Driving rangen, berättar Adam Wozniak som ursprungligen är från Australien men har bott över 10 år i Norrbotten.

Daniel Karlsson från Luleå var en av många golfentusiasterna som hade besökt Luleå Golfklubb och kört igång golfträningen och uppskattade den tidiga starten.

– Det är lite stelt så här i början när man plockar fram golfklubborna men vi har kortare säsong häruppe i norra Sverige och det gäller att nyttja den så länge man kan, säger Daniel Karlsson och skrattar.

Golfbanan i Luleå ligger naturskönt ute vid Rutvik. Förutom klubbhus, restaurang och träningsområde finns 27 golfhål uppdelade på 3 niohålsslingor; Hermelinen, Renen och Björnen. Adam & Co på klubben hälsar att alla är välkomna oavsett om man spelar golf eller inte.