Silver i Lampe Challenge för BC Luleå U17

Säsongens sista turnering för BC Luleå U17 blev Lampe Challenge i Stockholm.
Då tog sig laget hela vägen till final mot Alvik Basket.
”Det är en spännande grupp för framtiden”, säger tränaren Janne Johansson.

Under den gångna helgen befann sig BC Luleå Ungdom på olika håll.

U19-laget reste till Litauen för att möta kvalitativt, internationellt motstånd.

Och U17-gänget lirade säsongens sista turnering i form av Lampe Challenge i Stockholm.

För BC Luleå U17 blev det en kanonhelg som inleddes med tre raka segrar. Först mot Lidingö och sedan mot BBK Sundsvall samt semifinalen mot KFUM Uppsala.

I semifinalen visade Luleålaget upp ett strålande anfallsspel som ledde till seger med 76-65.

”Offensivt lirade vi helt fantastiskt i semifinalen. De här killarna kan verkligen lira. Killarna tog skott i lite svåra lägen – men det lyste av självförtroende och det var kul att se att de gick i. Så bra har det inte varit offensivt på hela säsongen”, säger tränaren Janne Johansson.

Men i finalen tog bensinen slut för BC Luleå U17. Där mötte man Alvik Basket med den tidigare Plannja Basket-spelaren Fred Drains som tränare.

Man hittade aldrig samma offensiva flyt som tidigare under turneringen och förlorade med 64-84. Luleålaget fick alltså nöja sig med silvermedalj.

”Allt som allt är vi nöjda. Men både jag och killarna känner att vi ville prestera mycket bättre i finalen. Vi fick en olycklig start och när vi spelade så bra offensivt dagen innan så väljer man att skjuta från lägen som är lite för dåliga”, säger Johansson.

Hur var nivån på motståndet?
”Alla lagen kan lira eftersom det är en inbjudningsturnering. Vi mötte bara bra lag. Det finns lag som är kvickare än oss nu men det gör inte så mycket. Man ser att det där kommer att komma senare”.

BC Luleås Emil Hortlund fick turneringens ”fair play”-pris och var tillsammans med Joel Forsmark och Samuel Larsson lagets främsta spelare i Lampe Challenge.

Men tränaren Janne Johansson vill lyfta fram hela gruppen.

”Emil Hortlund var sjukt bra fram tills finalen. Han fick fair play-priset för hela turneringen men det var nog egentligen för att de inte kunde ge honom MVP. Han var bäst i turneringen förutom finalen”.

Han fortsätter:

”Joel Forsmark och Samuel Larsson gjorde också en bra turnering. Jag tycker att alla gjorde det riktigt bra faktiskt. Grabbarna kompletterar varandra väldigt bra och det är en spännande grupp för framtiden”.

I Litauen spelade BC Luleå U19 träningsmatcher i både Kaunas och Vilnius under tränaren Håkan Larssons ledning. Det blev totalt fem matcher mot Zalgiris KM 2002, Tornado KM 2002, Tornado KM 2001, Snaiperis BA 2001/2002 och slutligen Vilnius KM 2002.

Totalt tre av fem matcher slutade med seger för BC Luleå under säsongens sista Litauen-resa.

Resultat i Lampe Challenge

BC Luleå-Lidingö 56-73
BBK Sundsvall-BC Luleå 61-69
KFUM Uppsala-BC Luleå 65-76

Finalmatch:
Alvik Basket-BC Luleå 84-64

BC Luleå U19

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå

BC Luleå är en av Sveriges elitklubbar i basket med en framgångsrik historia och en ny spännande era framför sig.