Förlust mot obesegrade IFK Kalix

Förlust mot obesegrade IFK Kalix

Kalix har alltså full pott och 21 poäng. Notas är fortsatt tvåa på 12 poäng och en match mindre spelad.

Notas inledde vasst och hetast var Atåha som alltså tände hoppet med mål direkt. Pär Lygren vände på steken. Först kvittering i 22:a och sedan psykologiskt viktiga 1-2 två minuter innan paus. Mellan Kalix mål hade Magnus Johansson en boll i stolpen för Notas.

I andra hade NIK ett bra kvitteringsläge utan att lyckas få träff på bollen. Det blev dock mer och mer Kalix och uppförsbacken blev brantare då Emil Lindberg, för dagen mittback, åkte på ett rött kort för frilägesutvisning i 66:e.
Kalix höll undan och satte spiken i kistan med 1-3 i 81:a.

Anders Sundqvist, ledare:
– Vi startar matchen riktigt bra och kan med lite flyt få poäng med oss tycker jag. Men det är inte för inte Kalix är obesegrade. Man var stabila och inte minst effektiva. För trots tre mål är det inte så mycket vi släpper till egentligen.

Nästa match i fyran blir på söndag 9/6 borta mot GMFF.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Notvikens IK (Herr) hemsida https://www.laget.se/NOTVIKENHERR

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.