Hårt jobb gav tre poäng och serieledning

Hårt jobb gav tre poäng och serieledning

Naturgräset på Kamratvallen hade väl inte riktigt vuxit färdigt och det var lite studsigt och svårspelat. Men även om inte Notas fick till det spel man vill var man spelförande och hemmalaget stressades oftast till långa bollar som det gulsvarta försvaret hade under kontroll.
Första halvlek på poäng till NIK utan de stora chanserna.

Andra halvlek var bara sju minuter gammal när nollan sprack. Jesper Jacobsson slog hörna. Jesper Gylling nickade. Och viktigt ledningsmål.

Nu hade Notas fått upp ångan. Mindre än tio minuter senare stack Dany Yasso (som kommit in i paus) mellan två försvarare och blev nedsparkad. Straff.
Jonathan Pantzare fick vänta otrevligt länge på klartecken men var säkerheten själv. 0-2 och det kändes stabilt.

Med tolv minuter kvar tog hemmalaget sista chansen. En frispark direkt i mål till 1-2 och nu blev det nervöst. NIK kunde dock fullt välförtjänt hålla undan.

Daniel Engberg, tränare:
– Det var svårspelat. Studsigt och trångt på en inte jättebra gräsplan. Men jag är ruskigt stolt över hur vi tar oss an matchen. Att vi klarar av att föra spelet även fast det inte går att spela som vi vill.
– Det blir lite onödigt spännande när de sätter dit en frispark med tio minuter kvar. Vi står upp, visar hjärta och får rulla hem med tre otroligt sköna och välförtjänta poäng.

Anders Sundqvist Herrutskottet

 Detta inlägg finns i sin helhet på Notvikens IK (Herr) hemsida https://www.laget.se/NOTVIKENHERR

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.