Lumiregalan prisade skolbarnens filmer

Inför galan utlystes en tävling bland Luleås femteklassare att göra en film om varför det är viktigt att källsortera. Av 18 inlämnade bidrag gick fem till final. Juryn bestående av Mia Jakobsson, Norrbottensmedia och Erik Öhrling, Lumire, är imponerade över kreativiteten som eleverna uppvisar.
– Det här är ett roligt sätt att sprida kunskap om källsortering, säger Erik Öhrling. Förhoppningsvis skapar vi på det här sättet ett ökat engagemang hos barn och ungdomar.

Erik Öhrling menar att det dock finns mycket kvar att göra när det gäller sopsortering.
– Trots att Luleåborna har minskat fem kilo brännbart avfall per hushåll sedan 2015, slängs det fortfarande 60 procent fel i brännbara sopor.

Pristagarna på Lumiregalan

Galan i Kulturens hus bjöd på filmvisning av de fem finalisterna och sedan prisutdelning till tre av dem. De cirka 270 galabesökarna bjöds även på godisregn med Vilda Kidz och möjlighet att träffa spelare från Luleå hockey.

1:a pris till Furuparkskolan 5 A som vann en dag med Vilda Kidz.
2:a pris till Alviksskolan klass 5 som vann ett presentort på Alcatraz.
3:e pris till Avanskolan klass 5 som vann matchbiljetter till en Luleå hockeymatch.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Vårt Luleå - Luleå kommun (Nyheter) hemsida http://vartlulea.se/specialsidor/rss.4.507f45bf161703c67d92f7aa.htmlKälla: vartlulea.se Luleå kommun