Blandade känslor för JT i måndagens derby

Blandade känslor för JT i måndagens derby

Efter att ha startat karriären i Luleå FC kom Johanes till NIK som pojklagsspelare. I senaste seriemötet med LSK, som NIK vann med 2-0 på Åkevalllen i september 2012, satt Johanes (tillsammans med bl a Jesper Jacobsson) på bänken. Båda kom in i ett taktiskt byte i slutminuterna.

Men på måndag uppträder alltså Johanes i den blå LSK-tröjan.

Hur går det i Sportklubben?
– För mig var den stora anledningen att byta att få en nytändning. Komma till ett lag där jag kanske får spela lite mer och visa framför allt för mig själv att jag håller för att göra bra matcher i trean med fler minuter i kroppen.
– Det har ändå gott ganska okej, blivit nån balja och några bra insatser men jag ska försöka växla upp ytterligare och fortsätta jobba på plan. Framför allt så har jag lyckats hålla mig skadefri en så länge och bara det är ett plus.
– Lagets vår har varit lite upp och ned. Vi har slagit lag som är under oss i tabellen men samtidigt förlorat mot lag över oss men jag är ändå nöjd. Vi är nykomlingar och vi försöker ändå tänka fotboll och spelar efter våra förmågor. Vi har varit med i alla matcher och gjort hedersamma insatser om vi bortser från Storfors nu senast (0-3).

Vad tror du om derbyt?
– Det kommer nog bli en hård match men ändå välspelad skulle jag tro. Inte så mycket tjongande utan ändå rätt bra tempo sen tror jag att det blir en målsnål match så det gäller att ta vara på chanserna som uppstår.

Att komma tillbaka till Tunavallen?
– Att spela på Tunavallen som motståndare är i min värld en bra mix av att det ska bli ruskigt kul då många av mina närmaste vänner finns där på andra sidan och samtidigt en liten ångest då Notas alltid har varit hem och en förening som tagit hand om mig sen jag var grabb och fostrat personen jag är idag. Så jag skulle ranka denna match som den största jag kommer spela i min lilla karriär.

Följer du Notas?
– Notas ser spännande ut, ruskigt bra bredd i truppen och har ett bra fungerande spelsätt som flyter på bra i matcherna det jag har sett!
– Extra kul att se min nära vän Jeppa (Jesper Jacobsson) leverera så mycket poäng!
– Sedan vill jag passa på att hälsa till Jacke (Jacob Engström) att det är supertråkigt att säsongen redan är slut. Du har jobbat dig igenom en skada tidigare och jag är helt säker på att du kommer tillbaka starkare igen efter denna, Snart dundrar du längs kanten igen. Jag är med dig kompis!

Något roligt Notasminne?
-Roligaste minnerna från Notas är alla ungdomsår i P94-laget, men även säsongen 2016 när jag var kapten och vi hade ett ungt, lovande och hungrigt lag! Roligaste säsongen jag spelat!

Vågar du dig på ett derbytips?
– LSK vinner med 1-0.

Hur blir det med måljubel?
– Haha, är nog rätt säker på att om jag gör mål så kommer jag hålla igen firandet av respekt 🙂

Vi hälsar Johanes välkommen tillbaka till Tunavallen och hoppas på en välspelad folkfest på måndag.

Anders Sundqvist Herrutskottet

 Detta inlägg finns i sin helhet på Notvikens IK (Herr) hemsida https://www.laget.se/NOTVIKENHERR

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.