Engberg: ”Grymt inspirerande att möta LSK”

Engberg: ”Grymt inspirerande att möta LSK”

– Det har alltid varit tuffa matcher mot LSK som jag minns som spelare.
– Det kommer att vara viktigt att vi vågar hålla i boll och får igång högt bolltempo med mycket rörelse.

Senast det begav sig var alltså 2012. NIK vann hemma med 3-1 efter mål av Marcus Bargholz, Lasse Johansson och Maikano Osman.
På hösten blev Fred Edström tvåmålsskytt när Notas gjorde 2-0 på Åkevallen.

Föreningarna har dock träffat på varandra efter detta. Men då har det handlat om NIK 2 som matchat Sportklubben i norra fyran. Senast 2017 då LSK vann båda mötena.

Till 2018 flyttades LSK till Södra fyran och efter att ha snubblat på målsnöret några gånger vann man serien och tog sig äntligen tillbaka till div 3.

Lagen har faktiskt sprungit på varandra en gång i år. NIK vann gruppspelsmatchen i Arnes Bil Cup med 2-1 efter mål av Rickard H och Pantzare.

LSK:s comeback i trean har inletts med blandade resultat. Man ligger fyra från slutet med tre segrar. Och det är lagen bakom, Harads, Gimonäs och Holmsund man har besegrat.

Nu får man ta sig an ett segersuget Notas som kommer från två borta segrar (Harads och Holmsund) på ovant naturgräs och däremellan en klang och jubelföreställning på Tuna där OAFF betvingades med hela 5-0.

NIK tränar lätt på söndag kväll och laguppställningen kommer att förbli hemlig fram till matchstart.

Anders Sundqvist Herrutskottet

 Detta inlägg finns i sin helhet på Notvikens IK (Herr) hemsida https://www.laget.se/NOTVIKENHERR

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.