Seger med 1-0 i tight derby

Seger med 1-0 i tight derby

NIK var spelförande i första halvlek. Detta mot ett lågt stående LSK som hade respekt för NIK och var inställda på att komma till Tuna och försöka krympa ytor.
Många gånger fick man ner tempot på NIK:s anfall. Men när det väl small till så small det rejält. I 26:e minuten kom matchens behållning. Ett suveränt Notasanfall, där man växlade tempo och som gav matchens enda mål.
Pantzare spelade Victor P som passade förbi ett par LSK:are till Gheis. Öhman kom löpande, fick bollen och hittade Lidhammar på ett tillslag. Lidhammar kontrollerade på första touchen och stack in till Jeppa som prickade första krysset. Mer skolbok blir det inte.

I andra spelade i ärlighetens namn Notas inte särskilt bra. Tappade för mycket boll och gav bort fasta situationer. Något som var LSK främsta vapen. Inkast, hörnor och frisparkar från sidan var det som på allvar hotade Notas.

I 75:e kom gästernas stora chans. Förre Notaskaptenen Johanes Tedros fick stå osunt fri och fick till en bra nick men Filip Wennberg sträckte ut i sin fulla längd och räddade.

Med gulsvarta ögon lyder sammanfattningen: Ingen märkvärdig insats av Notas men man har lite mer kvalitet i laget, är tryggare i spelet med boll och har en högre högsta nivå när man får till det. Och det är både skönt och en styrka att hålla nollan och ta tre poäng.

Daniel Engberg, tränare:
– Självklart skönt med tre poäng. Vi hakar på Morön och det är kul.
– Sedan tycker jag inte vi gör någon särskilt bra match. Vi blixtrar till ibland men det är lite för många misstag.
– LSK krigar som förväntat. Jag tycker väl vi håller dom borta från chanser i själva spelet men dom är jobbiga på fasta situationer.

Anders Sundqvist Herrutskottet

 Detta inlägg finns i sin helhet på Notvikens IK (Herr) hemsida https://www.laget.se/NOTVIKENHERR

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.