Två mål av Magnus och fansen jublade

Två mål av Magnus och fansen jublade

Det betyder att Notas är ett av fyra lag inom två poäng bakom seriesuveränen IFK Kalix som vunnit alla sina tio matcher.

Mot IFK Luleå var det raka rör och öppna spjäll innan paus och det var märkligt att det bara stod 1-1 efter första halvlek. Karl Åberg utnyttjade ett av flera frilägen för IFK och Magnus Johansson lobbade in 1-1 precis innan halvtidsvilan.

Efter paus blev det tightare spel med mer skärpa i defensiven. Anton Hedqvist var påpasslig på bortre stolpen efter 55 min och tryckte in 2-1 och Magnus Johansson gjorde sitt andra till 3-1 med kvarten kvar.
Det kändes avgjort men det unga IFK gav inte upp. Ordnade nytt liv i matchen med 3-2 i 85:e men förmådde inte forcera fram den stora kvitteringschansen.

Daniel Engberg, tränare:
– Härligt att avsluta våren med en derbyseger. Vi gör kanske inte någon riktig höjdarinsats.
– Framför allt släpper vi till för mycket innan paus. Under vilan talar vi om att samla ihop oss lite lägre i banan och träffa Magnus mer i uppspelen och det blir stabilare sista 45.

Anders Sundqvist Herrutskottet

 Detta inlägg finns i sin helhet på Notvikens IK (Herr) hemsida https://www.laget.se/NOTVIKENHERR/Home/NewsRss

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.