Efterlängtad gymnastikhall snart klar

Några snabba frågor

Vilken gymnastisk gren är populärast i Luleå?

Artistisk gymnastik är störst men skillnaden mot truppgymnastik är liten. Vilken som är störst hänger mer på hur man lyckats med ledarrekrytering än på popularitet.

Är Luleågymnasterna framgångsrika?

Föreningen har nått längst inom Artistisk Gymnastik där senast Adela Bergström Larsson så sent som i juni i år tog sig till hoppfinal på JSM.

På den manliga sidan sticker Marcus Stenberg ut som mångfaldig JSM-mästare och han tävlar nu på hög internationell nivå med goda resultat. Bara under senaste året har han representerat Sverige på JEM – Junior EM, Världsungdoms-OS och JVM – Junior VM. Om 3 veckor kommer han att representera Sverige på Europeiska Ungdoms-OS.

Föreningen har dessutom Emil Espling med i juniorlandslaget. Föreningen har också lyckats bra med att få igång barngrupper under året och den verksamheten ökar. Truppverksamheten har länge varit stabil och man arbetar nu på höja nivån.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Vårt Luleå - Luleå kommun (Nyheter) hemsida http://vartlulea.se/4.507f45bf161703c67d92f7aa/12.507f45bf161703c67d92f87a.portlet?state=rss&sv.contenttype=text/xml;charset=UTF-8Källa: vartlulea.se Luleå kommun