Per Holmqvist vinnare av Fairtrade-stipendiet 2019

Sedan dryga tiotalet år bedriver Per Holmkvist affär och restaurang Nordansmak där han säljer Fairtrade-produkter. Utöver Fairtrade-produkter säljs också ekologisk och lokalproducerad mat. På Nordansmak serveras dagligen sallads-, och sopplunch som är tillagad av de råvaror som säljs i butiken. Nordansmak är också ett socialt företag där personer som kan ha haft svårt att komma ut på arbetsmarknaden arbetat eller arbetstränat. Elever från särskolan har också funnits i verksamheten på olika sätt. Med den inriktning som Nordansmak har, finns en verksamhet som också tar ett solidariskt ansvar i ett såväl vidare, som ett nära förankrat perspektiv, utöver att sprida kunskap om Fairtrade och Fairtrade-produkter.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Vårt Luleå - Luleå kommun (Nyheter) hemsida http://vartlulea.se/specialsidor/rss.4.507f45bf161703c67d92f7aa.htmlKälla: vartlulea.se Luleå kommun