Förlust med 2-0 i seriefinalen

Förlust med 2-0 i seriefinalen

Första halvlek var jämn där även NIK skakade fram några lägen. Men man såg att Morön ligger välförtjänt i toppen. Det var tightare bakåt och det gick undan i omställningarna. Sedan har man kvalitetsspelare framåt. Skytteligaledaren Erlich drog på volley på en lång hörna. 1-0 i 31:a.

I andra halvlek hittade Notas fortsatt en del bra ytor med boll men man hade svårt att komma till målchanser. Morön slutade inte vara löpvilliga och Filip Wennberg i Notasmålet fick vara på hugget. Efter 65 min var det dock dags att sträcka vapen igen. En snabb kombination med inspel framför mål resulterade i 2-0 och rejäl uppförsbacke för Notas.

NIK provade att gå ner på trebackslinje och chansa offensivt. Det blev några lägen framåt och någon omställning bakåt men inga fler mål.

Daniel Engberg, tränare:
– Det blir en ganska tung bussresa hem. Med boll tycker jag vi är bra. En jämn match där Morön känns lite hetare i boxen.
-Vi tar oss in rättvända mellan deras lagdelar på ett bra sätt men vi var inte nog heta i sista tredjedel.

Anders Sundqvist Herrutskottet

 Detta inlägg finns i sin helhet på Notvikens IK (Herr) hemsida https://www.laget.se/NOTVIKENHERR/Home/NewsRss

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.