Björkskataskolan öppnar igen

I renoveringsarbetet så har bland annat ventilationen bytts ut i hela skolan. Det är nya golv, fönster och toaletter.

– Skolan är ju ändå över 40 år så en renovering var nödvändig oavsett brandskadan eller inte. Nu har vi fått lokaler som är anpassade till den tid vi lever i nu, säger Elisabeth Landström.

Framflyttad skolstart

Allt har inte ännu hunnits klart inför höstterminens skolstart som börjar den 22 augusti. Kvar finns några saker i bygget som inte hinner färdigställas och för att välkomna eleverna och personalen på ett tryggt sätt beslutade de att flytta fram skolstarten till måndag den 26 augusti.

– Vår ambition har hela tiden varit att starta skolan på ordinarie tid. Att det blir så här är naturligtvis mycket olyckligt. Vi ska dock göra vårt bästa för att kompensera den tid som eleverna missar, säger Elisabeth Landström.

Skolan skulle ha haft öppet hus den 21 augusti men även det blir framflyttat.

Då välkomnas eleverna

Björkskataskolans skolstart blir alltså den 26 augusti och eleverna träffar mentorer, rektor och elevhälsa i matsalen enligt nedanstående tider.

Ingång till skolan är från huvudentrén (dörren bredvid biblioteket bakom COOP) där det kommer att finnas vägvisare som visar eleverna till matsalen.

8.15 för år 7

8.30 för år 8

8.45 för år 9

 Detta inlägg finns i sin helhet på Vårt Luleå - Luleå kommun (Nyheter) hemsida http://vartlulea.se/4.507f45bf161703c67d92f7aa/12.507f45bf161703c67d92f87a.portlet?state=rss&sv.contenttype=text/xml;charset=UTF-8Källa: vartlulea.se Luleå kommun