Markanvisningar på Kronan förlängs

– HSB Norr är fortsatt intresserade av Kronandalen och ser mycket positivt på Kronandalens utveckling. Vårt intresse för att bygga bostadsrätter i området kvarstår och vi tror att många av våra medlemmar kommer att efterfråga bostäder i kvarteret Kikaren, säger Mattias Lundström, vd för HSB Norr.

– Efter en tid med svagare bostadsmarknad i hela landet har nu vindarna vänt och det finns en känsla av optimism och framtidstro, framförallt i Luleå. Läget på bostaden är viktigt, att ha nära till förskola, grönområden, idrottsplats och mataffär. Kronandalen ligger därför strategiskt rätt med sitt fina läge nära natur, friluftsliv och service. Vi på SHH Bostad ser fram mot att kunna erbjuda nyproducerade och prisvärda bostäder i Kronandalen, berättar Ann-Louise Gustafsson, försäljningschef, SHH Bostad.

– Vi är medvetna om en mer avvaktande marknad när det gäller nybyggnation. I det läget är det glädjande att byggaktörerna fortfarande är intresserande av att bygga Luleås nya gröna stadsdel Kronan, förklarar kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström.

De första byggnationerna inom Kronandalen har startats där Hemsö bygger ett vård- och omsorgsboende med 144 platser och Heimstaden bygger ett flerbostadshus med hyreslägenheter.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Vårt Luleå - Luleå kommun (Nyheter) hemsida http://vartlulea.se/4.507f45bf161703c67d92f7aa/12.507f45bf161703c67d92f87a.portlet?state=rss&sv.contenttype=text/xml;charset=UTF-8Källa: vartlulea.se Luleå kommun