Revanschlysten Upshur tillbaka på norrbottnisk mark

Quinton Upshur är äntligen tillbaka på norrbottnisk mark igen.
Och den amerikanske guarden har bara ett mål i sikte: Att vinna allt som går.
”Jag vill ha roligt – men det allra viktigaste är att vi vinner”, säger Upshur.

Under onsdagsförmiddagen landade Quinton Upshur på Luleå Airport.

Guldhjälten från 2017, som spelat två säsonger med BC Luleå tidigare, är nu här för att göra sin tredje.

”Jag är glad över att vara tillbaka och att alla ville ha hit mig igen. Det var halva kampen – så förhoppningsvis blir det här ett bra år”, säger Quinton Upshur.

Vad fick dig att ta beslutet att komma tillbaka?
”Det var en mix av allting. Jag känner Peter (Öqvist), Håkan (Larsson) och klubbdirektören ’Big Mo’ (Lars Mosesson). Jag känner många av killarna i laget också. Det gjorde beslutet enklare än om jag skulle till ett nytt ställe. Det blev perfekt till slut”.

När försvarsspecialisten Upshur kommer tillbaka till Luleå gör han det som en hungrig spelare. Den förra sejouren slutade med en förlust i den sjunde och avgörande SM-finalen mot Norrköping Dolphins 2018.

Målet inför den här säsongen är att ta revansch och vinna allt som går.

”Jag vill vinna. Jag vill ha roligt – men det allra viktigaste är att vi vinner. Jag vill vinna Svenska Cupen och ta tillbaka SM-guldet. Det är mina mål helt enkelt. Jag vill vinna”, säger Upshur.

Båda amerikanerna Brandon Rozzell och Quinton Upshur är tillbaka i BC Luleås färger igen.

Utöver det har klubben förlängt kontraktet med Daniel Hansson, Denzel Andersson, Tim Kearney, Karl Persson, Brice Massamba och Anton Kobylak-Berglund.

Samt adderat nya pusselbitar som LaRon Smith, Axel Nordström, Pelle Larsson och Daniel Eliasson.

”Vi saknar några gamla viktiga delar från när jag var här sist men istället har vi fått in nya nyckelspelare. Jag kan inte säga att vi sätter ihop bandet igen även om några av oss är tillbaka. Det blir ett nytt band med några gamla medlemmar”.

Förra säsongen tillbringade Quinton Upshur i belgiska Mons-Hainaut där han var en av sitt lags viktigaste spelare.

Laget gick till kvartsfinal i den inhemska ligan och deltog även i Fina Europe Cup.

”Förra säsongen var ett bra år. Lite upp och ned både som lag och individuellt. Men allt som allt var det ett bra år som jag njöt av”, säger Quinton Upshur.

Han fortsätter:

”Det var en tuff liga och man kan bli slagen vilken match som helst. Men det här samma här hemma i Sverige. Det var definitivt en tuff liga och jag fick anpassa mig till den. Men jag tycker att det gick bra och jag hade en bra tid i Belgien”.

Hur har du utvecklats som spelare sedan sist vi såg dig?
”Jag vet inte vi får väl vänta och se (skratt). Jag har fått spela ett till år i Europa, i ett nytt land, såg en annan sida av basketen och anpassade mig efter det. Att få mer erfarenhet tror jag är positivt för alla. Jag har bara vuxit lite mer som spelare helt enkelt”.

NyförvärvQuinton Upshur

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå