Nordström längtar efter spel inför Luleåpubliken

Axel Nordström har gjort sina första träningar med BC Luleå.
Nu längtar prestigevärvningen efter att få spela inför Luleåpubliken.
”Basketpubliken känns väldigt kunnig och insatt”, säger han.

Tidigt under torsdagen anlände nyförvärvet Axel Nordström på Luleå Airport.

Värvningen av Nordström slog ned som en bomb i basket-Sverige när han i våras valde att lämna Uppsala Basket för spel med BC Luleå.

Och nu ska allvaret äntligen börja.

”Det känns väldigt bra. Nu har man gått och väntat på det här ett tag så det är jättekul att vara här”, säger Axel Nordström.

Den 27-årige forwarden gjorde direkt två träningar med BC Luleå under torsdagen.

Precis som han själv vill ha det.

”Det är kul. Jag vill träffa alla grabbarna på en gång. Familjen kommer upp om tre-fyra dagar och det är därför jag är här tidigare. För att jag ska kunna träffa alla, träna och spendera mycket tid i hallen. Jag vill köra igång på en gång”, säger Nordström.

Nordström har varit sitt lags, och en av SBL herrs, bästa spelare under de senaste säsongerna.

I fjol snittade han imponerande 18,7 poäng, 10,3 returer och 4,4 assist per match. Men i BC Luleås färger handlar det inte om den individuella framgången för honom – utan snarare om att vinna.

”Jag ville ha en stabil situation. Jag har spelat länge i ligan nu och BC Luleå är den klubben som i mina ögon känns proffsigast, mest stabil och alltid har ett bra lag på banan. Jag ville ha en bra situation runt basketen och verkligen kunna vinna”, säger han.

Vad är dina förväntningar inför säsongen?
”Att vinna. Jag är otroligt nöjd med lagbygget som vi fått ihop. Jag känner att det är ett otroligt stabilt lag. Mina ambitioner är att vinna – helt klart. Det är därför jag är här”.

Under sina elva säsonger med Uppsala Basket har Axel Nordström besökt Luleå motståndare många, många gånger.

Det har alltid funnits en ömsesidig respekt mellan Luleåpubliken och Nordström. Och nu ser han fram emot att själv få ha Sveriges största basketpublik i ryggen.

”Jag tror att det kommer att kännas bra. Det har alltid varit kul att komma hit och spela inför en stor publik. Basketpubliken känns väldigt kunnig och insatt. Jag träffade redan folk på flyget som visste exakt allting och var väldigt involverade i basket”.

Han fortsätter:

”Jag säger inte att Uppsala-publiken inte varit kunnig. Men det ska bli väldigt kul att spela här uppe och det känns som att basketen är väldigt stor och utbredd över hela staden”.

Axel NordströmNyförvärv

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå