Rozzell tillbaka – med något att bevisa

2018/2019 var en av Brandon Rozzells tuffaste säsonger i karriären.
När han återvänder till BC Luleå gör han det med något att bevisa.
”Nu ser jag fram emot att studsa tillbaka”, säger Rozzell.

Brandon Rozzell har två säsonger med BC Luleå i bagaget.

Den första resulterade i klubbens första SM-guld på tio år.

Den andra slutade med en förlust i den sjunde och avgörande SM-finalen.

Nu är Rozzell, 30, tillbaka i Luleå för att bevisa för både sig själv och fansen att han kan leda sitt lag till toppen igen.

”Jag ser fram emot att vinna och att få göra det med en fantastisk grupp med killar, framför en fantastisk publik i en fantastisk stad. Allting är bra här. Det kommer att bli lite kallt men jag vet vad som väntar mig. Jag ser fram emot att vara med mina lagkamrater, tävla, jobba hårt och se hur långt vi kan gå den här säsongen”, säger Brandon Rozzell.

En stor del i valet att att komma tillbaka till BC Luleå byggde på att få spela tillsammans med flera av sina gamla lagkamrater igen.

Men också att få återförenas med Luleåpubliken och staden.

”Det betyder mycket. Vi har alltid varit en tight grupp. Jag ser fram emot att spela min roll, vara den bästa Brandon som jag kan vara och leda oss längs vägen”, säger Rozzell.

Ser du fram emot att spela inför Luleåpubliken igen?
”Absolut! Det är en av de stora anledningarna varför det var viktigt att komma tillbaka. Att få spela inför fansen, med mina lagkamrater och i miljön av en basketstad. Förhoppningsvis kommer läktarna att vara fyllda och att de är redo för en show”.

Den gångna säsongen blev en av Brandon Rozzells tuffaste utmaningar hittills.

Han inledde med belgiska storlaget Okapi Aalst och avslutade med isländska Stjarnan där han ledde sitt lag till guld i isländska cupen.

”Förra säsongen var en utmaning för mig. Belgien var tufft och sen åkte jag till Island och hittade tillbaka till mig själv. Jag stoppade upp bra siffror där. Jag lärde mig mycket och det var en bra erfarenhet att för första gången i min karriär ha en säsong som är upp och ned. Nu ser jag fram emot att studsa tillbaka och känner att jag har lite att bevisa och är redo att spela hårt”, säger han.

Rozzell landade i Luleå under torsdagen.

Och på fredagen bär det iväg till finska Kauhajoki för träningsmatcher mot BC Nokia och den regerande mästaren Karhu Basket.

”Rakt in i det. Jag ska bara försöka lära mig här i början. Det kommer nog ta ett tag att få tillbaka mina ben. Jag ska bidra med positiv energi och lära mig”.

Brandon RozzellNyförvärv

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå