Nordström glänste i första träningsmatchen

Första träningsmatchen blev en succé för BC Luleå.
Nyförvärvet Axel Nordström glänste när Luleålaget besegrade finska BC Nokia med 114-79.
”Det är en väldigt kul grupp att spela basket i”, säger han.

BC Luleå hade bara två träningar med full trupp innan laget reste till Finland för dubbla träningsmatcher.

Men det blev ändå succé direkt för Luleålaget.

Under lördagseftermiddagen ställdes man mot BC Nokia och tog en komfortabelt seger.

”Väldigt kul först och främst. Det var otroligt kul att få spela match igen efter flera månaders frånvaro från parketten. Att det blev en vinst är bara ett plus i kanten”, säger Axel Nordström.

Nyförvärvet Axel Nordström gjorde BC Luleås två första poäng i matchen. Och efter ungefär fem minuters spel lossnade det på riktigt för Luleålaget.

I samband med att Brandon Rozzell byttes in från bänken började man att dominera spelet. Men det var i den andra perioden som BC Luleå ryckte på allvar.

Då skruvade man upp defensiven några snäpp och fick springa i många enkla bollar. Luleålaget vann period två med siffrorna 30-15 och kopplade där och då ett segergrepp om matchen.

”Jag tycker att vi funkar så bra som grupp och det blir väldigt kul att spela. Alla pushar varandra och i dag fördelar vi minuterna väldigt mycket. Alla bidrar och är där hela tiden. Det är en väldigt kul grupp att spela basket i”, säger Nordström.

Under resterande delar av matchen fortsatte BC Luleå att ösa på. Man fick produktion från många händer och hela sex spelare landade på tvåsiffrigt i poängkolumnen.

Axel Nordströms första insats i Luleålinnet blev en framgångsrik sådan. Han svarade för 18 poäng och 11 returer i vinsten.

”Jag försökte spela mitt spel, ta plats under korgen och hitta de andra killarna. Det var en bra första match om man bortser från statistiken finns det mycket grejer att finslipa på. Lite mer timing i offense och defense. Men en helt okej första insats”, säger han.

BC Luleå öste i 35 poäng i den fjärde perioden och vann slutligen med siffrorna 114-79.

”Absolut! Vi möter ett lag som jag tycker är väldigt bra. Att vi lyckas, efter i stort sett bara en vecka tillsammans, göra en så här stark insats och vinna så komfortabelt som vi gör är jättestarkt”.

Under söndagen ställs BC Luleå mot den regerande finska mästaren Karhu Basket.

Uppkast sker klockan 16:00 (svensk tid).

”Vi måste fortsätta jobba på våra grejer. Finslipa både på anfallet och försvaret. Det finns detaljer som vi ska rätta till för att få ännu mer timing i allting. Finslipa på det som vi påbörjat. Vi har kommit väldigt långt redan nu med tanke på att Brandon (Rozzell) bara gjort två träningar och jag varit med laget i en vecka. Samma sak med ’Q’ (Quinton Upshur). Det är bara fortsätta att jobba med detaljer så kommer allting att falla på plats”, säger Nordström.

Matchfakta

BC Luleå-BC Nokia 114-79
(23-18, 30-15, 26-26, 20-35)

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 22, Denzel Andersson 18, Axel Nordström 18, Daniel Hansson 17, Anton Kobylak-Berglund 11, Quinton Upshur 10, Tim Kearney 7, LaRon Smith 6, Karl Persson 3, William Hansson 2.

Axel NordströmTräningsmatch

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå