Säker seger borta mot OAFF

Säker seger borta mot OAFF

NIK har varit besvikna på att sju mål framåt de två senaste bara resulterat i två oavgjorda. Nu var ambitionen att vakta nollan bakåt och det lyckades verkligen. OAFF tilläts inte skapa någon riktigt vass chans på hela matchen medan NIK fortsatte producera chanser framåt som motiverade en så klar seger som det till sist blev.

Det dröjde dock till första halvlekens sista minut innan nollan sprack. Ett vackert anfall efter högerkanten med sex NIK:are inblandade slutade med ett instick från Jesper Jacobsson till Jonathan Pantzare som kyligt satte bollen mellan Felix Pekkaris ben.

NIK:s dominans i spelet fortsatte efter paus. I 64:e nådde en lång boll bortre stolpen där Magnus Johansson nickade ned. Vid straffpunkten drog Jesper Jacobsson på volley. Säsongens 15:e seriemål och 2-0. Tio minuter senare kom mål sexton för Jeppa. Retur på eget skott. 3-0 och matchen var definitivt avgjord.

Daniel Engberg, tränare:
– Jag är fantastiskt nöjd med hur vi genomför matchen. Vi stänger igen bakåt vilket verkligen var efterlängtat.
– Det blir farligast någon gång när vi tappar boll när vi spelar upp. Men det får vi ta. Det krävs att vi vågar för att spela det spel vi vill.
– Vi hittar in i ytor vi vill. Är rörliga och kreativa. Och fortsätter göra mål framåt. Ja, det såg riktigt trevligt ut.

Anders Sundqvist Herrutskottet

 Detta inlägg finns i sin helhet på Notvikens IK (Herr) hemsida https://www.laget.se/NOTVIKENHERR/Home/NewsRss

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.