Kvalplatsen till div 2 är klar

Kvalplatsen till div 2 är klar

Segern mot Harads var helt i sin ordning. Det tog ett tag innan Notas fick tag i matchen. Men med tålamod och betydligt högre fart i passningsspelet kopplade man greppet.

I 28:e minuten sprack nollan. Högerbacken Lucas Lundqvist bröt och satte fart. Hittade Pantzare som hittade Jeppa som serverade Lucas som fullföljt. Och så var det 1-0 i öppet mål på bortre.
Nu var det Notas för hela slanten och man fick in psykologiskt viktiga 2-0 innan paus. I 42:a hittade Jeppa Magnus Johanssons huvud och då blir det oftast mål. Så också denna gång.

I ärlighetens namn var det över 90 minuter ingen höjdarmatch. NIK gjorde förhållandevis snabbt fem byten i andra, var spelförande, släppte inte till bakåt men skapade inte mycket vasst framåt.
3-0 kom med fem minuter kvar. Victor Pettersson höll i, höll i och höll i och hittade till sist Tobias Pettersson som förvaltade friläget effektivt.

Nu väntar derby mot LSK och sedan avslutning mot IFK Holmsund innan det blir kvalspel.

Kvalspelet är upplagt enligt följande:
– Först hemma/borta-möte mot tvåan i div 3 mellersta Norrland och det ser ut att bli Frösö IF eller Stöde IF. Notas kommer att börja hemma helgen 5-6/10 och spela borta 12-13/10.
– Segraren i det mötet tar sig an tolvan i div 2 hemma/borta. Där handlar det i nuläget om tre lag: Täfteå IK, Sandviks IK och Kramforsalliansen.
Notas börjar i så fall hemma 19-20/10 och spelar sedan borta 26-27/10. Vinnaren spelar div 2 2020.

Daniel Engberg, tränare:
– Nu känns det som att en resa är avslutad och att vi börjar en ny på måndag. Det skall bli riktigt spännande och kul för grabbarna.
– Dagens match tycker jag vi tar oss an på ett bra sätt. Det når väl aldrig några riktigt höga höjder men vi är klart bättre och vinner helt rättvist.

Anders Sundqvist Herrutskottet

 Detta inlägg finns i sin helhet på Notvikens IK (Herr) hemsida https://www.laget.se/NOTVIKENHERR/Home/NewsRss

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.