Första matchen avklarad – och det ser bra ut

Första matchen avklarad – och det ser bra ut

Första halvlek var magnifik. Redan efter sju minuter kom 1-0. För fjärde gången på de fem senaste matcherna nickade Jesper Gylling in en inåtskruvad hörna vid första stolpen. Världsrekord?
Dany Yasso följde upp med 2-0 i djupet vid ett frisparkslyft innan Magnus Johansson visade hur dödlig vänstern är. 3-0. Efter 25 minuter.
Skapandet av målchanser avtog men kommandot var hos gulsvart anförde av inte minst Victor Pettersson som gjorde det mesta rätt på mitten.

Efter paus blev det en lite annan matchbild. Notas var medvetna om värdet av nollan bakåt och hamnade längre bak i banan. Framförallt första 25 minuterna. Otrevligt såklart men man släppte inte till särskilt farliga grejer.
Sista 20 minuterna fick man tag i bollen och fick lite fler längre bollinnehav uppe i banan. Och i 86:e blev Gheis Gholami fälld. Pantzare var säkerheten själv från 11 meter. Oerhört viktiga 4-0 var ett faktum.

Daniel Engberg, tränare:
– Ja, vad skall man säga. Jag är såklart oerhört nöjd och glad. Första halvlek är fantastisk. Andra är inte lika bra men jag tycker vi kontrollerar matchen.
– Nu glädjs vi åt det här. Så har vi en rolig vecka framför oss. Inget är klart. Vi har ett jobb som skall avslutas. Och det skall vi göra på ett bra sätt hela vägen.

Anders Sundqvist Herrutskottet
notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.