BC Luleå U17 gjorde rent hus på SM: “Imponerande”

BC Luleå U17 gjorde rent hus i första vändan av USM under den gångna helgen.
Nu har laget kvalificerat sig direkt till omgång tre.
”Jag är imponerad”, säger tränaren Mattias Kenttä.

På förhand väntade en tuff helg nere i Södertälje för BC Luleå U17.

Det var omgång ett av USM och för motståndet skulle KFUM Göteborg, KFUM Lidingö och topptippade Södertälje Kings stå för.

Men Luleålaget överträffade alla förväntningar direkt.

”Det var en jätterolig helg. Jag visste väldigt lite och har bara hoppat in på slutet och hållit i lite träningar med laget tillsammans med Stefan Karolin. Men jag har ändå sett på killarna att de var talangfulla”, säger tränaren Mattias Kenttä.

BC Luleå U17 inledde med att besegra KFUM Göteborg med 66-61. Sedan väntade en lugnare match mot KFUM Lidingö som man vann med 79-61.

Och sist väntade topptippade Södertälje som gick till final four förra säsongen. Där stod BC Luleå för en kanoninsats och lyckades vinna med siffrorna 68-62.

”De är duktiga både offensivt och defensivt. Framför allt så spelade grabbarna väldigt bra försvar mot Södertälje. I de andra matcherna var det lite upp och ner defensivt. Men mot Södertälje var det i stort sett klockrent hela matchen. Även returtagningen var riktigt bra. Sen att de också har mycket talang offensivt så blir det bra åt båda hållen. Jag är imponerad!”, säger Kenttä.

För BC Luleå innebär det att man vann sina tre första matcher i USM. Det gör att man har direktkvalificerat sig till omgång tre.

Den tidigare Plannja Basket-tränaren Mattias Kenttä, som på sistone börjat hjälpa till i BC Luleås ungdomslag, var lyrisk efter sin första tävlingshelg med laget.

”Alla spelare kommer från våra LBC-klubbar och det är någonting lite extra över det. Det är Luleåpojkar som åker ned och tävlar på den här nivån. Den där skalpen, mot Södertälje, det är en tuff match att vinna. De var i final four i fjol och det var kul för killarna att få visa hur duktiga de är”, säger han.

Kenttä tycker att BC Luleå U17 ska våga drömma om spel i final four under våren.

”Det är ändå en bit kvar. Man måste fortsätta riktigt bra. Först ska man ta sig vidare i omgång tre och efter det väntar en kvartsfinal innan man tar sig till final four. Av det jag har sett så tycker jag att vi ska våga att sätta målet att ta oss till final four. Med det sagt så vet jag inte vilket motstånd vi kommer få och hur bra de andra lagen är”.

Även BC Luleå U19 spelade den första omgången av USM under den gångna helgen. Facit blev tre förluster på tre spelade matcher mot AIK Basket, Kalmar Saints och KFUM Blackeberg.

Resultat

U17-SM

BC Luleå-KFUM Göteborg 66-61

KFUM Lidingö-BC Luleå 61-79

Södertälje BBK-BC Luleå 62-68

U19-SM

AIK Basket-BC Luleå 101-82

BC Luleå-Kalmar Saints 100-102

BC Luleå-KFUM Blackeberg 82-86

BC Luleå U19Match

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå