Det blir motståndaren i semifinalen av Svenska Cupen

Här är BC Luleås motståndare i semifinalen av Svenska Cupen.
Det blir det topptippade laget Borås Basket.
”Det blir så klart en tuff uppgift”, säger tränaren Peter Öqvist.

För några veckor sedan spelade BC Luleå kvartsfinal i Svenska Cupen.

Det blev en bekväm seger på bortaplan mot Jämtland Basket – och Luleålaget avancerade till semifinal.

Och i dag blev det klart vem som står för motståndet i semifinalen: nämligen Borås Basket.

”Det känns bra. Det blir så klart en tuff uppgift. Det är en mycket värdig motståndare helt enkelt. Men det är så det ska vara – det är semifinal och det ska vara kämpigt. Vi kommer att vara behöva bra för att slå dem. Vi är inte helt supernöjda med vår första match mot dem här hemma så det ska bli skönt att få känna på dem igen och få chans till revansch”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Borås Basket ligger för närvarande på andra plats i tabellen av SBL herr. Laget har hittills vunnit nio matcher och bara förlorat två.

Den enda gången som BC Luleå och Borås Basket mötts den här säsongen lyckades det senare gänget gå segrande ur striden med 85-68.

BC Luleå har, med andra ord, revansch att utkräva.

”Jag tycker att Borås ser bra ut. De verkar ha fin harmoni i laget och har prickat rätt på importerna. De har en bra balans på positionerna och ett bra djup i spelet. Jag tycker att Elvar (Fridriksson) spelar riktigt bra för dem. Han är superviktig för deras spel. Det är en nyckel att, inte stoppa – för det går inte, men göra det svårare för honom. De skjuter riktigt bra och det är en annan bit man behöver hålla reda på”, säger Öqvist.

Vad tänker du i stort kring att spela final four i Svenska Cupen?
”Jag tycker att det är roligt. Det är ett första år och innan en kultur sätter sig får man ta det steg för steg. Men nu är den final four och en kul happening. Det kan säkert växa genom åren och bygga kultur kring det här. Få det att bli större och större. Det ska bli kul att vara med från första början och tävla om guldet i en nystartad cup”.

I den andra semifinalen av Svenska Cupen möts Södertälje Kings och Wetterbygden Stars.

Final four spelas i Södertälje mellan 1 och 2 februari 2020.

Borås BasketInför matchPeter Öqvist

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå