Stukat BC Luleå föll mot Borås Basket

Ett stukat BC Luleå stred väl i 35 minuter.
Sedan stängde Borås Basket igen butiken och vann med 98-88.
”Vi måste lära oss från den här matchen, sedan släppa den och gå vidare”, säger tränaren Peter Öqvist.

Förutsättningarna var tuffa inför BC Luleås bortamöte med Borås Basket.

Vinterkräksjukan härjade i laget och det var tveksamt om Denzel Andersson och Quinton Upshur skulle komma till spel.

Det slutade med att Andersson stannade hemma och att Upshur följde med på bortaresan. Och Luleålaget blev taget på sängen inledningsvis mot Borås Basket.

Med 02:28 kvar av den första perioden låg BC Luleå under med 5-17 efter stora problem att stoppa bollen i korgen.

”Vi får en tuff start. Det är inte jättedåligt av oss. Det är en del skott som vi är hyfsad nöjda med och kan sätta. Men vi har hamnar i ett underläge och där vill man inte riktigt vara. När Borås får vara bekväma och må bra är man bra mycket kämpigare att möta”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Den andra perioden blev en helt annan historia.

Den defensiva intensiteten och noggrannheten steppades upp rejält från BC Luleås håll. Samtidigt stod spelare som Anton Kobylak-Berglund och Daniel Hansson för offensiva injektioner.

Det gjorde att Luleålaget hade ledningen med 44-38 när man gick till halvtidsvila.

”Vi gör det fantastiskt bra hur vi vänder det och tar tillbaka kontrollen. Vi är i riktigt bra kontroll defensivt i den andra quartern. Vi håller dem på 16 och gör det berömvärt. Men sen kommer den tredje perioden och då kommer vi ut för platt. Det vi gör bra i första halvlek, att hålla dem borta från trepoängslinjen och sänka deras procent, gör vi inte bra i starten av andra”, säger Öqvist.

I tredje perioden inledde Borås Basket med att göra 9-0 på under en minut. Där och då tappade BC Luleå greppet om tillställningen och nådde aldrig riktigt upp till samma defensiva nivå under resten av matchen.

Förlustsiffrorna skrevs efter fyra perioder till 88-98 för BC Luleå.

Bäst i Luleå var forwarden Axel Nordström som gjorde 11 poäng, tog 11 returer och skickade iväg 7 assist. Även ovan nämnde Kobylak-Berglund svarade för en stabil insats med 12 poäng på 15 minuter.

”Vi kommer inte riktigt upp i samma nivå defensivt mer än under några stunder i andra halvlek. Vi blir lite statiska i fjärde och tappar djup i spelet. Samtidigt gör vi 88 poäng på bortaplan mot Borås och det ska räcka till seger för oss”, säger han.

Redan på måndag är det dags för ny toppmatch för BC Luleå. Då väntar den regerande mästaren Södertälje Kings på hemmaplan.

”Det är vad det handlar om – att kunna ladda om snabbt. Vi måste lära oss från den här matchen, sedan släppa den och gå vidare”.

Matchfakta

Borås Basket–BC Luleå 98–88
(22–15, 16–29, 30–21, 30–23)

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 19, Daniel Hansson 13, Anton Kobylak-Berglund 12, Quinton Upshur 11, Axel Nordström 11, Austin Burgett 10, Pelle Larsson 7, Tim Kearney 3, Brice Massamba 2.

Poänggörare, Borås Basket: Marcus Tyus 27, Elvar Fridriksson 19, Deandre Davis 17, Zachary Cuthbertson 11, Simon Gunnarsson 9, Fredrik Andersson 8, William Gutenius 7.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Borås BasketMatchPeter Öqvist

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå