Vintern drar igång på Södra hamnplan

Skoter-SM på hamnplanen

Från Södra hamnplan har du dessutom nära till två av de större sportevenemangen i Luleå 2020; skridskoloppet KPN Grand Prix och en av tävlingarna under SM-veckan, då eliten i 19 olika sporter samlas i Luleå och Boden för att göra upp om guldmedaljerna.

– Vi kommer bygga upp en arena för stadioncross snöskoter på hamnplan. Runt om blir det läktare som rymmer 6 000 personer. Vi räknar med en spektakulär upplevelse, det är första gången en mästerskapstävling i stadioncross ordnas i Luleå centrum, säger Sandra Ottosson, projektledare SM-veckan Luleå Boden.

Stadioncrossen går av stapeln den 27 mars.

Skridsko-skådning

Men redan i februari finns chans att kika på elitidrottare från Södra hamnplan då Nederländernas bästa skridskoåkare tävlar på isbanan, med start och mål i Södra hamn. Tävlingen, KPN Grand Prix, hålls 20-23 februari.

Här kan du läsa mer om Södra hamnplan vinterlänk till annan webbplats