Han kom till Notas som tonåring och varit klubben trogen sedan dess. Och med sin…

Han kom till Notas som tonåring och varit klubben trogen sedan dess. Och med sina 10 säsonger som spelare och nu sin första som ledare har han blivit en äkta Notvikare. Som spelare var han en kompromisslös högerback som inte drog sig för att göra det situationen krävde. Det kunde flyga både bollar och motståndare. Efter drygt halva säsongen 2019 satte en fotskada stopp och Anton Bergh erbjöds en plats i tränarstaben.
Vart det ett självklart val att kliva in i tränarrollen när fotskadan satte stop för dig?
– Ja, skulle säga det var självklart val att kliva in som 100% tränare när jag fick frågan framförallt efter fjolårets inhopp i ledarstaben.

Vad skulle du säga är den största skillnaden i din roll som ledare kontra spelare? – Att som ledare ha mer fokus på lagets prestation och inte resultat. Med bra prestationer under året kommer vi vara nöjda med resultatet efter säsongen.

Det vackraste målet du sett en Notvikare göra? – Jeppas mot Storfors 2019.

Under din karriär som spelare, vem var det skönast att sätta in en klockren brytning på? – Engberg har man haft många 1vs1 mot så han tröttnade man aldrig på att bryta.

Du var inte känd som någon stor målskytt men något snyggt mål har du gjort? – Mitt straffmål mot Skogså 2018 (påminner lite om Zidane 2006 i VM finalen). Vad är skillnaden på dagens Notas jämfört med tidigare generationer? – Dagens notas är mer spelskickligt än tidigare generationer. Men samtidigt levde vi då mycket på vinnarskallar som Dan Holmgren, Ove Lindmark, Daniel Hakkaus och Nicke Niemelä.

Utse ditt drömfyra i fotbollstennis? – Philip Brännström, Svenne, Geiz plus undertecknad. (Upptill bevis i sommar). Din pappa, P-A Bergh, har också en lång karriär i gul/svart. Vem skulle du säga är den största Notas-profilen av er?
– Utan tvekan mig själv. Visst P-A Bergh var skyttekung under sin karriär men gamla meriter kan man inte leva på för evigt?

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensik

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.