Vi tar pulsen på han som står där längst bak och skänker laget trygghet match ef…

Vi tar pulsen på han som står där längst bak och skänker laget trygghet match efter match. @filipwennberg är en målvakt som hela tiden vill utvecklas och bli bättre. Hans säsong 2019, ja det är bara att lyfta å hatten. Tre raka straffräddningar i finalen mot IFK Luleå när Notas vann Arnes bil cup för första gången någonsin. Mängder av avgörande räddningar under seriespelet och kvalet som till slut resulterade i avancemang till division II.

Vem är du?
– Filip Wennberg, 24-årig Överkalixson.
Vems skott gör du helst en kanonräddning på och sedan hånler lite efterår?
– Skulle säga att det är hugget som stucket mellan Robert Lidhammar och Rickard Häggståhl (dock träffar de allt för sällan målet). Vad var det som gjorde att Notas bara förlorade två seriematcher förra säsongen och knep en plats i tvåan via kvalspel? – Samtliga elva på planen jobbade tillsammans som ett lag under hela säsongen, vilket resulterade generellt i fina resultat.
Ditt bästa minne Notasminne?
– Utan tvekan hösten 2019 då vi avancerade. 2019 var i övrigt ett bra år där mitt näst bästa fotbollsminne troligen är då vi vann Arnes bil cup.
Jo, vem är lagets bästa avslutare och vem skjuter hårdast?
– Tråkigt nog måste jag ge Jeppa båda de posterna. Strax efter i hårdast skott kommer nog allas vår Olle ”Granit” Rensgard.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensik

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.