Viktor Skogfält kom från IFK Luleå efter sommaruppehållet säsongen 2019. Tack va…

Viktor Skogfält kom från IFK Luleå efter sommaruppehållet säsongen 2019. Tack vare blicken för spelet och hans passningsspel blev Viktor snabbt ett återkommande namn i startelvan under andra halvan av säsongen. Bland annat var det han som slog hörnan i 89:e minuten när Gylling nickade Notviken vidare till kvalomgång två i Frösö.

Vem är du?
– Viktor Skogfält 19 år, uppvuxen i Gammelstad.
Andra säsongen i gul/svart, hur har tiden varit så här långt?
– Extremt nöjd med bytet till Notas. Ett bra fotbollslag att spela i men också en väldigt enkel och lättsam grupp att spela och må bra i.
Hur skulle du beskriva träningsmiljön?
– Jag skulle beskriva träningsmiljön som en väldigt bra miljö att utvecklas i. Stort utrymme för att göra misstag och våga göra saker vilket jag tror är viktigt. Att vi i Notas har en bra träningsmiljö fick vi även ett kvitto på när ett lag med samma spelare gick från att vara ett stabilt mittenlag till att ta steget upp till tvåan.
När man pratar med dina lagkamrater låter det som att du kan bli aningen tjura på plan – stämmer det? – Tycker de är ett väldigt obefogat påstående, skulle beskriva mig själv som väldigt lugn. Enda förklaringen jag har har för eventuella utbrott är väl att Lucas Lundqvist kanske smittar av sig.
Vilka är topp 3-tjurigast i laget?
– 1. Lucas  2. Rasmus  3. Svenne, kan bli rätt så gubbsur trots att han inte alltid visar det. Verkar vara en gemensam nämnare för de som saknar hår på skallen…

Vad kan vi förväntas oss av Notas 2020?
– Man kan förvänta sig att se ett kollektiv där alla spelar för alla och alla spelare är lika viktiga.

Vem är lagets största passningsgeni (du får välja dig själv)?
– Största passningsgeniet i laget… Svår fråga, men väljer en delad förstaplats mellan Jeppa och Häggståhl. Häggståhl för sin ruggiga uppspelsfot. Jeppa för sina klackpassningar och skarvar som ibland är lite för smarta för att hans lagkamrater ska förstå var dom ska springa eller befinna sig.

Sist men inte minst, din drömfyra i fotbollstennis?
– Jeppa, Geis, Svenne, Jabr.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensik

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.