Hur låter 16 mål och 11 assist på 17 matcher? Det var vad Jesper Jacobsson gjord…

Hur låter 16 mål och 11 assist på 17 matcher? Det var vad Jesper Jacobsson gjorde under säsongen 2019. Med 27 poäng på 17 matcher var han så klart en lysande Notvikare på den norrländska fotbollshimlen.

Vem är du?
– Jesper Jacobsson 24 år och uppvuxen i Luleå.

Hur länge har du varit Notas-spelare?
– Mitt första framträdande i notviken var fotbollskolan 2000 och sedan dess har jag varit kvar. Tror jag gjorde min A-lagsdebut hösten 2010. Så om min matte stämmer borde jag varit 15 år.

Du hade en kanonsäsong 2019. Vad var det som stämde?
– Oj svår fråga. Efter många säsonger med notviken så känns det som om självförtroendet har växt. Man har mer ansvar också. Så kanske har något med det att göra. Jag vågar spela ut till fullo. Sen så är det en väldigt bra grupp att spela i. Ett hårt jobbande kollektiv som gör mig bra.

Du gjorde en del mål förra säsongen, men vilket är det vackraste i karriären?
– Får nog svara målet hemma mot Storfors förra säsongen. Även fast det var väldigt skönt att göra mål hemma mot LSK (framför JT). Vem sätter du helst in en tunnel på?
– Ännu en svår fråga. Ett svårt val mellan Häggståhl och Wennberg. Filip får man oftast försöka på i kvadraten under uppvärmningen och sen försöka på Rickard under resten av träningarna.
Vad kan vi förväntas oss av Notas 2019?
– Ett hårt jobbande lag som inte kommer be om ursäkt för att vi kommer från en lägre division. Förhoppningsvis ett spel som kan underhålla vår publik och ett hårt jobb!

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensik

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.