Som spelare var han en tjurig vinnarskalle som lät blev aningen het. Han tillhör…

Som spelare var han en tjurig vinnarskalle som lät blev aningen het. Han tillhörde alltid en av lagets viktigaste spelare under hans säsonger som spelare. 2019 sadlade han om till tränare tillsammans med Engberg. Han har efter en säsong som tränar varit med och vunnit Arnes bil cup, tagit steget upp i division II via kvalspel och vunnit den så prestigefulla Futsalligan.
Vem är du?
– 32-årig Lulekille. Notvikare från första fotbollsträningen, fru och två barn. Jobbar lite på Kustbevakningen vid sidan av fotbollen.
Du har en mängde säsonger som spelare i Notas och är nu inne på din andra som ledare. Vart trivs du bäst?
– Var sak har sin tid, Just nu trivs jag otroligt bra på sidan av planen. Det känns som att vi har en trygghet i ledarstaben och vi har en fantastisk grupp att jobba med.
Säsongen 2019 blev ju som sagt en jäkla säsongen. Men vad tror du resultaten berodde på?
– Att både spelare och ledare verkligen tror på det vi gör. Att vi har en träningsmiljö där alla spelare utvecklas och blir bättre för varje vecka som går. Bra prestationer föder bra resultat.
Slår avancemanget till tvåan segern i dm som du vann som spelare?
– Jag tror faktiskt det. Att kämpa för någonting varje dag en hel säsong och sedan lyckas. Det är en känsla man vill uppleva igen.
Och sist hade ett lag med dig, Engberg, Bergh och en inlånad spelare varit oslagbara i fotbollstennis?
– Vi hade varit oslagbara. Det finns ingen annan kombination människor i notas anno2020 som slagit oss på fingrarna i fotbollstennis.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensik

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.