En del kallar honom för stridsvagnen och andra för Estonia. Gemensamt för de båd…

En del kallar honom för stridsvagnen och andra för Estonia. Gemensamt för de båda är styrkan och tyngden. Få spelare kan ärligt säga att de vunnit en duell eller flyttat på vår @savastaifherrar fostrade mittback. Tyvärr får ni inte se honom i Arnes bil cup i helgen.

Vem är du?
– Rickard Häggstål. 30 år ung, ursprungligen från Sävast.

Du fick on olycklig skada i senaste matchen mot Piteå?
– Ja tyvärr lyckades jag fastna i konstgräset och vrida till fotleden, men jag är snart tillbaka!

Du gör din tredje säsong i Notviken, hur har den tiden varit?
– Tiden i Notas har varit fantastisk! Först och främst sportsligt där avancemanget till division 2 givetvis sticker ut. På sidan om planen har jag genom bytet till Notas hittat vänner för livet.

Hur skulle du beskriva förra säsongen?
– Säsongen 2019 var för egen del den bästa under mitt fotbollsliv. Både resultat- och prestationsmässigt. Vi lyckades hitta en trygghet i vårt spel och det ledde till att vi vann mycket matcher.
Många i laget hävdar att av alla så tunnlar man dig helst. Vad beror det på?
– Antingen beror det på att jag brukar tunnla dem så ofta (fråga Lidhammar) eller så är det för att jag är svårast att tunnla.
Om du fick återuppleva något från din fotbollskarriär igen, vad hade det varit?
– Jag hade gärna återupplevt andra halvlek mot Sandvik borta och även firandet därefter.
Ryktet säger att du är en jäkel på NHL, till och med bäst i laget?
– Bäst i laget råder det inget tvivel om. Jag startade min karriär när NHL 95 kom och då var de flesta inte ens födda. (förutom Mange och Svenne men de var förmodligen ute och sprang när jag satt inne och gejma). Men du, du har ju mött Notviken en mängd gånger. Bästa och sämsta minnet från mötena med Notas?
– Bästa minnet måste bli nickmålet i slutminuterna på Olympia 2017. Sämsta minnet är alla gånger man torskat på Tunavallen. Mardrömsplats att komma till som motståndarlag.. dålig plan, risiga omklädningsrum och ett grisigt gäng med Engberg i spetsen. Tänk vad ett klubb-byte kan göra 😉

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensik

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.