Skapa drömmarnas Luleå på sportlovet

Tisdag 3 mars – fredag 6 mars klockan 12-15 har ateljén i Kulturens hus drop-in verksamhet för barn och ungdomar. Temat för veckan är “Mina drömmars Luleå”. Konstpdagog Erica Rönnbäck hoppas på många roliga alster.
– Man kan skapa i både traditionella material som bland annat papper, färg, papier maché och mycket annat. Men vi har ju också spännande ny teknik som läsplattor med spelet Blocks, där man bygger digitala bilder. Vi har också digitala ritplattor och filmutrustning som Green Screen by Do Ink och Blox 3D World, säger Erika Rönnbäck.

VR-glasögon för barn över 13 år

Med VR-glasögon kan man måla i färg, eld, ljus och annat i en 3-dimensionell värld med programmet Tilt Brush. Karolina Hallberg, projektledare på bibliotekets skaparyta, instruerar gärna dem som vill testa.
– Det är en fantastisk teknik där fantasin får fritt spelrum genom teknikens möjligheter, säger hon.

Man kan komma och gå när man vill under dagen, det är drop-in som gäller.